Поділитись:

Де в Луцьку безхатьки можуть знайти прихисток

Вівторок, 17 квітня 2018, 16:39

Проблема безхатьків залишається актуальною для Луцька. Майже щотижня до поліції із різних мікрорайонів міста надходять повідомлення про те, що в тому чи іншому підвалі проживають бомжі.

Про це йдеться у сюжеті Волинської дирекції НСТУ.

Речниця Патрульної поліції Волині Ольга Бузулук каже, якщо виявлені особи тверезні і не потребують госпіталізації, то поліцейські не мають права їх затримувати. Але й притулку для таких людей у Луцьку немає.

"Є проблема щодо спеціального автомобіля, яким таких людей можна перевозити. Людям здається, що вони зателефонували на "102", мовляв, заберіть цих людей, але в наш службовий автомобіль садити таку людину, від якої неприємно пахне, вона повністю брудна, – це також не варіант. До того ж завезти її нема куди", – зазначиє вона.

Директор департаменту соцполітики Вікторія Майборода не погоджується із цим. Із її слів, у територіальному центрі соціального обслуговування для таких людей передбачений перелік послуг.

"Можуть скористатися кімнатою гігієни, помитися, одягнути чисті речі, які як гуманітарна допомога там надаються. Там же зразу можна отримати послуги перукаря, швеї, попрати речі. Дають направлення в поліклініку для того, щоб людина могла піти і провести обстеження. Тоді два місяці упродовж року людина харчується безплатно в територіальному центрі", – розповіла Майборода.

У Луцьку також існує Центр обліку бездомних.

"Тут допомагають нашим безхатькам зробити паспорти, відновити будь-які документи, надається їм супровід у судових справах, якщо треба встановити в судовому порядку громадянство, оформити песнію, допомоги", – зазначила директорка департаменту соцполітики.

Також прихистили декілька безхатьків у геріатричному пансіонаті.

"Якщо особа отримала інвалідність чи отримує пенсію і не має родини, яка її доглядає, може проживати у нас. Певний пакет документів дасть обласний департамент і міський департамент сосполітики, тоді ми вже приймаємо людей", – зазначила директорка пансіонату Алла Гнатюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЯК ЖИВУТЬ ЛУЦЬКІ БЕЗХАТЬКИ: З'ЯВИВСЯ ФІЛЬМ (ВІДЕО)

Надрукувати
мітки:
коментарів