Поділитись:

Аби не проводити тендери на харчування школярів, у Луцьку впровадили орендну схему

П'ятниця, 20 квітня 2018, 11:00

Управління освіти Луцької міськради за неконкурентною процедурою уклало угоду з КП "Луцький комбінат шкільного та студентського харчування" на харчування в 2018 році школярів на загальну вартість 6,27 млн грн.

Про це йдеться в розслідуванні Валентини Куць для "Громадське. Волинь", - пишуть "Наші Гроші".

Управління освіти укладання угоди без проведення тендеру пояснило тим, що харчоблоки в міських школах рішеннями виконкому Луцької міськради від 15.11.2017р. № 708-1 та 20.12.2017р. №819-13 передані в оренду комунальному комбінату. Ініціатором передачі в оренду до 2020 року кухонного обладнання навчальних закладів виступило саме управління освіти, якому виконком погодив це своїм рішенням.

Голова тендерного комітету управління освіти Орися Мушит пояснила, що в разі проведення тендеру і перемоги на ньому іншого учасника довелось би звільнити людей комунального підприємства, описати майно майно, зробити оцінку.

"Луцький комбінат шкільного та студентського харчування" виграє тендери на харчування в школах останні дев'ять років і з 2009 року і отримав за свої послуги 58,5 млн грн. Крім бюджетних коштів, комбінат також заробляє на харчуванні 5-11-х класів.

Нині Управлінню Західного офісу Держаудитслужби у Волинській області проводить перевірку факту закупівлі за неконкуретною процедурою послуг з харчування школярів Луцька.

Від "Наших грошей"

13 квітня "Луцький комбінат шкільного та студентського харчування" та управління освіти Луцької міськради уклали додаткову угоду до договору від 30 січня і зменшили його загальну вартість на 39 тис грн.

З 2011 року "Луцький комбінат шкільного і студентського харчування" очолює Світлана Шмід. В 2006-2013 роках вона була секретарем міжнародного благодійного фонду "Порядок і законність", який заснував екс-начальник відділу матеріально-технічного забезпечення та соціально-побутових послуг прокуратури Волинської області Сергій Супрун.

В квітні 2017 року керівником Управління освіти Луцької міськради була призначена Зіновія Лещенко.

Затверджена грошова норма передбачає вартість одноразового харчування в школах Луцька 20 грн., а дворазового – 25 грн.

Надрукувати
мітки:
коментарів