Поділитись:

Представник церкви пояснив, чому варто переносити день Луцька

П'ятниця, 20 квітня 2018, 10:45

Канцлер Волинської єпархії Української православної церкви Київського патріархату протоієрей Микола Цап пояснив, що питання перенесення святкування дня Луцька в колах єпархії обговорюють не вперше. Нині ж вирішили запропонувати таке рішення на розгляд депутатському корпусу.

Питання обговорювали 20 квітня під час засідання депутатської комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Він зазначив, що не обов'язково, аби перенесення було саме на 22 травня, коли святкують день Святого Миколая, якого вважають покровителем Луцька. Можливо, це могла би бути третя неділя травня, оскільки дата збігається з днем вшанування загиблих лучан в АТО. Якщо ж неділя співпадатиме з днем вшанування загиблих, її пропонують переносити.

Святкування ж у серпні, як пояснив протоієрей, не доцільне з кількох причин. У першу чергу, День Незалежності поглинає День міста, по-друге, в серпні студентство роз'їжджається і, зрештою, це постовий час.

Микола Цап зауважив, що подібна практика є у інших містах. Наприклад, у Львові День міста відзначають у травні разом зі святом Юрія Переможця, якого вважають покровителем міста Лева.

Комісія проект підтримала з рекомендацією виконувачу обов'язків міського голови Григорію Пустовіту, у випадку потреби, провести відповідні громадські обговорення чи слухання.

Надрукувати
мітки:
коментарів