Поділитись:

У Луцькому НТУ з'явився власний дендропарк (фото)

П'ятниця, 20 квітня 2018, 15:02

На території Луцького національного технічного університету відбулося урочисте відкриття дендропарку. Організували цей захід працівники кафедри галузевого машинобудування Луцького НТУ в рамках тижня відкритих дверей.

На офіційно сайті ВНЗ повідомили, що створюють дендропарк для наукових досліджень за підтримки обласного управління лісового та мисливського господарства. За літній період працівники ЛНТУ все облагородять, і вже восени територія університету буде непізнаваною.

"Ми демонструємо нашу позицію у боротьбі за імідж України, Волині, показуємо, що наша країна – це європейський рівень. Безумовно, перед нами постає багато викликів та проблем, однак такі ініціативи і спеціальності – це прогрес, це майбутнє. Сьогодні буде висаджено декілька дерев, однак в подальшому це буде повноцінна рекреаційна і науково-інформаційна база на кшталт таких, як ботанічний сад Києва. Дякую усім, хто долучився, особливо обласному лісовому управлінню та обласній державній адміністрації!", - звернувся до присутніх на відкритті парку ректор Луцького НТУ Петро Савчук.

Після урочистої частини відкриття дендропарку всі рушили до місць висадки саджанців та спільними зусиллями посадили дерева. Також студенти опустили у яму капсулу часу. Це послання до нащадків, яке відкопають через 20 років.

Надрукувати
мітки:
коментарів