Поділитись:

Цнотливість – не проблема, – організатори нашумілої лекції про секс до шлюбу

П'ятниця, 20 квітня 2018, 14:10

Організатори лекції про секс до шлюбу опублікували відкритий лист, в якому пояснили мотиви і мету проведення подібного заходу.

Про це йдеться на сторінці ГО "Збережи Життя Інтентешнл" у мережі Facebook.

Нагадаємо: волонтер громадської організації "Life центр" прочитала лекцію про секс до шлюбу і чистоту дівчини у Луцькому педагогічному коледжі. Після цього Ліга захисту прав жінок "Гармонія рівних" звернулась до Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич з проханням провести перевірку навчального закладу.

Зі слів організаторів, очевидно, що конфронтація в цьому випадку відбувається між різними системами цінностей.

Як пояснили волонтери Центру кризової вагітності "Life центр", вони вирішили закликати учнів та студентів Луцька зберігати цноту до шлюбу, щоб захистити себе від венеричних хвороб, ВІЛ-інфекції та небажаної вагітності.

"На нашу думку, весь галас був спричинений певними вирваними з контексту фразами, коментарями та заявами представників окремих громадських організацій, світогляд та бачення цієї теми яких, відрізняється від наших", – коментує голова ГО "Збережи Життя Інтентешнл" Надія Гординська.

Організатори зауважують, що "Life центр" не є релігійною організацією. Центр кризової вагітності "Life центр" – соціальний проект ГО "Збережи Життя Інтентешнл", мета якого – допомога жінкам, дітям та родинам, які опинилися в складних життєвих обставинах. Серед основних напрямків роботи ГО – підтримка вагітних жінок та їхніх чоловіків, консультування пар, що потрапили в кризову ситуацію у зв'язку з незапланованою вагітністю, реабілітація після аборту. У Луцьку "Life центр" працює два роки. Працівники центру забезпечують кожній майбутній мамі індивідуальну психологічну підтримку та, при потребі, надають необхідну матеріальну допомогу.

Одним із напрямків діяльності ГО є профілактична робота в навчальних закладах. Оскільки Україна залишається лідером у Європі за масштабами поширення ВІЛ-інфекції та за кількістю абортів, організація активно долучається до проведення освітніх заходів з метою застерегти молодь від негативних наслідків хаотичного статевого життя, сформувати відповідальне ставлення до свого здоров'я та інтимних стосунків. Також ГО займається профілактикою небажаної вагітності та профілактикою абортів в ранньому віці.

"Тому, ми не бачимо проблеми у популяризації цнотливості серед підлітків та молоді і утримання від сексу до шлюбу як найбезпечнішого способу вберегтись від небажаної вагітності та зараження ХПСШ, ВІЛ/СНІД, оскільки жоден засіб контрацепції, про які теж розповідаємо учням, не надає 100% захисту", – зазначається у дописі.

Наостанок лектори зауважують, що під час лекції про інтимні стосунки до шлюбу та їх наслідки, яка відбулася в Луцькому педагогічному коледжі, інформація була подана коректно, як альтернатива впливу масової культури та реклами. А побажання – берегти чистоту до шлюбу – звучало як до дівчат, так і до хлопців. Молодь має можливість самотужки робити висновки і приймати рішення у своєму особистому житті.

Надрукувати
мітки:
коментарів