Поділитись:

У патрульній поліції прокоментували інцидент із затриманням водія "Аверсу" (відео)

Субота, 21 квітня 2018, 12:26

Учора, близько 21 години, на вулиці Рівненській, екіпаж патрульних помітив легковик Chevrolet, в якого не працювала фара в режимі ближнього світла. Водій не виконував законні вимоги полісменів, не показував документів, плутався у своїх словах, а згодом викликав на місце "групу підтримки" - працівників ТРК, де сам працює. За інформацією місцевих ЗМІ водій працює на ТРК "Аверс".

Ті також висловлювали необгрунтовані претензії на адресу патрульних, - повідомляють у прес-службі волинських копів.

Зауважимо, що на місці події були присутні і журналісти ВолиньPost, які висвітлюють роботу патрульної поліції: вони на власному транспортному засобі їздять за екіпажами, знімаючи події у громадських місцях. Оскільки водій не називався та не показував документів, його доставили до міського відділку для встановлення особи. Тут на нього винесли об'єднану постанову за ч.1 ст.121 та ч.1 ст.126 КУпАП.

Згодом на одному з місцевих сайтів з'явилась перекручена інформація про те, що патрульна поліцейська вживала нецензурний вислів при спілкуванні, поводилась агресивно та, можливо, була в стані сп'яніння. На підтвердження цього журналісти каналу, чийого працівника затримували, зробили сюжет з характерним звуком "запікування" нібито нецензурного вислову.

Однак на відео з нагрудної камери чутно, що таких слів інспекторка не вживала, тобто в сюжеті цей звук накладений спеціально, аби дискредитувати правоохоронця.

Крім того, лікар наркологічного диспансера надав висновок, в якому зазначено, що вона була твереза. Зауважимо, що всі інспектори перед заступанням на зміну проходять обов'язковий медичний огляд у лікаря. Тому слова "працівників телеканалу", нібито патрульна поводилась агресивно, вживала нецензурну лайку і "швидше за все, п'яна" – абсолютно не відповідають дійсності.

Ми вимагаємо публічного вибачення за безпідставну образу честі й гідності однієї з кращих працівниць Патрульної поліції Волині, які працюють всього лише кілька місяців.

Щодо заголовка про "протиправне затримання автомобіля телеканалу", то інформуємо, що транспортний засіб ніхто не затримував, а зупиняв – і це різні речі, і професійні журналісти мали б це розуміти. Затримали згодом водія, який рухався з порушення правил доржнього руху, складено відповідний протокол затримання.

Чоловіка затримали не "буцімто через непокору поліції", а через те, що він не показвав документи і через неможливість встановити його особу, аби скласти постанову.

Затримання не відбулося б, аби він пред'явив документи на законну вимогу поліцейських. Однак у працівників цього каналу, напевно, є погана традиція робити надбанням публічності власні порушення законодавства, та ще й дискредитувати після цього правоохоронців. Очевидно, водій також це знав, тож, замість показати документи і визнати порушення, одразу викликав на місце колег з ТРК.

Так само надуманою є фраза про якихось "очевидців", які стверджували, що водій не порушував ПДР.

Зважаючи на все це, просимо громадян не порушувати правил дорожнього руху, а, якщо таке сталось, виконувати законні вимоги працівників Патрульної поліції.

Також попереджаємо громадян, що за втручання в діяльність працівника правоохоронного органу передбачена кримінальна відповідальність згідно зі ст. 343 ККУ.

Необгрунтовані і неправдиві публікації на сайті, скріншоти якого подаємо, просимо прибрати, або спростувати, посилаючись на цей офіційний коментар.

Фагмент, який "запікав" телеканал і де насправді немає нецензурних слів.

Надрукувати
мітки:
коментарів