Поділитись:

Vox populi: що думають лучани про створення єдиної помісної церкви (фото)

Неділя, 06 травня 2018, 20:00

В Україні активно ведеться робота зі створення єдиної помісної православної церкви. Президент Петро Порошенко попросив Верховну Раду підтримати звернення "Президента і церковних ієрархів до Вселенському патріарха" щодо надання Томосу про автокефалію, народні депутати позитивно за це проголосували.

Хтось щиро підтримує процес об'єднання, натомість дехто з політиків вважає весь цей процес піар-ходом Порошенка, аби стати вдруге президентом.

Як до об'єднання церков ставляться лучани і чи вірять у щирість намірів Президента, ІА "Конкурент" запитав у містян.

Ніна Олексіївна:

Про об'єднання церков чула. Підтримую це. Чи це просто піар-хід президента перед виборами, не знаю. Все може бути. Але рішення хороше, я тільки за українську церкву. Вважаю, що в церкві має правитися українською мовою.

Петро:

Так, чув про об'єднання. Я підтримую. Якщо це піар-хід Порошенка, то хороший піар-хід. В церкві обов'язково повинно правитися українською мовою.

Оля:

Знаю, що хочуть утворити єдину помісну церкву. Звичайно, я підтримую. Може, це і піар-хід президента перед виборами, але для нас це дуже добре. Також важливо, якою мовою правиться. Якщо чесно, то я ходжу і до такої, і до такої церкви, але більше подобається українською.

Володимир:

Я – за утворення єдиної помісної церкви.

Катерина:

Про автокефальну церкву чула. Підтримую це. А при чому тут Порошенко? Всі хочуть, щоб була церква одна-єдина. То не Порошенко хоче, ми хочемо. Якщо Порошенко доб'ється, ьо йому плюс буде. Від мене особисто. Для мене має значення, якою мовою правиться, бо я невеликий знаток релігії, і якщо правиться українською, то я хоч щось розумію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів