Поділитись:

У Луцьку вимагають залишити початкову школу у правознавчому ліцеї

Субота, 05 травня 2018, 11:11
У Луцьку вимагають залишити початкову школу у правознавчому ліцеї

Лучани вимагають заборонити закривати початкову школу при КЗ "Луцький навчально-виховний комплекс загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів - правознавчий ліцей з посиленою фізичною підготовкою Луцької міської ради Волинської області".

Відповідну петицію на сайті Єдиної системи місцевих петицій зареєструвала Анна Мунчанова 4 травня 2018 року.

Зі слів авторки, сучасна реформа системи інтернатних закладів має на меті зменшити кількість дітей, які виховують в інтернатах, на 70 %. Протягом 2018 року кожен регіон має розробити свій власний план реформування системи інституцій та розвитку соціальних послуг в громадах, направлений на підтримку сімей з дітьми з особливими потребами, неблагополучних сімей, реабілітаційних послуг тощо, щоб запобігти потраплянню дітей до інтернатів.

Всього в Україні діє 580 інтернатних закладів в системі освіти, один з них діє в Луцьку – це КЗ "Луцький навчально-виховний комплекс загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ст. -правознавчий ліцей з посиленою фізичною підготовкою Луцької міської ради Волинської області".

"Перший етап (2017-2018 р.р.) передбачає аналіз існуючої мережі інтернатних закладів, розробку та прийняття нормативно правової бази, залучення інвестицій для реформування системи інституційного догляду та виховання дітей.

Другий етап (2019-2024 р.р.) – виконання регіональних планів реформування інтернатних закладів, припинення практики влаштування дітей віком до трьох років до інтернатів, зменшення кількості дітей, які виховуються в інтернатних закладах, шляхом їх влаштування до сімейних форм виховання, забезпечення доступності послуг для дітей та сімей з дітьми відповідно до їх потреб на рівні територіальної громади, тощо.

На третьому етапі (2025-2026 р.р.) передбачається аналіз досягнення очікуваних результатів та визначення стратегічного напрямку подальшого розвитку системи забезпечення та захисту прав дітей", – зауважила лучанка.

Авторка зазначає, що, попри встановлений порядок реформування таких закладів, вже зараз у 2018 році начальник управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко "вирішила самочинно і поспіхом закрити початкову школу" при КЗ та відібрати корпус, в якому навчаються дітки, під садочок, хоча там немає жодних належних умов, яким повинен відповідати будь-який дошкільний заклад освіти.

Крім того, додає лучанка, школа-інтернат знаходиться на вул. Дубнівській, і це єдина школа, яка територіально доступна для дітей цього мікрорайону.

"Тому даною петицією вимагаємо:
1) заборонити закривати початкову школу в комунальному закладі "Луцький навчально-виховний комплекс загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ст. - правознавчий ліцей з посиленою фізичною підготовкою Луцької міської ради Волинської області";
2) заборонити відбирати корпус, в якому навчаються діти, під садочок", – йдеться в петиції.

Нагадаємо: аби петицію розглянули депутати Луцькради, її повинні підписати не менше 300 осіб. До кінця збору підписів залишилось

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 травня 2024
06 травня 2024
02 травня 2024
29 квітня 2024
25 квітня 2024
24 квітня 2024
23 квітня 2024
18 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024