Поділитись:

Студентам та випускникам луцького політеху дадуть гроші на ідеї

Субота, 05 травня 2018, 15:00

У Луцьку національний політехнічний університет за підтримки Британської ради в Україні та громадської організації "Молодіжна платформа" оголосили конкурс підтримки соціально-інноваційних проектів. Презентація відбулася 5 травня у приміщенні студентської ради вишу.

Конкурс стосується не лише університету, а і його відокремлених структурних підрозділів:технічного коледжу, Любешівського технічного коледжу, Ковельського промислово-економічного коледжу. Змагання відбуватимуть у формі пінчінгу. Тобто, коли кошти для втілення соціальної ініціативи можуть надходити не від одного донора.

Сумарний бюджет конкурсу становить 200 тисяч гривень. Рекомендована сума для однієї проектної пропозиції становить до 20 тисяч гривень. Однак ректор вузу Петро Савчук погодився ще збільшити суму бюджету, якщо хтось запропонує проект, який би стосувався випускників вузу. Адже на Заході є чимало прикладів співпраці колишніх студентів зі своєю Альма-матер.

Основною метою проекту є підтримка соціально-інноваційних ініціатив. Проекти можуть стосуватися освіти, лідерства, культури, спорту, міжкультурного діалогу, соціального підприємництва у Луцькому НТУ.

Це можуть бути, наприклад, тренінги, творчі події, виставки, покращення умов для навчання, студентського життя, активний відпочинок, наукові розробки. Брати участь у пітчингу можуть студенти, викладачі, випускники вишу. Також прийматимуться до розгляду заявки активних громадян, ініціативи яких спрямовані на розвиток співпраці з Луцьким НТУ та відокремленими структурними підрозділами.

Петро Савчук та Захар Ткачук><span class=Петро Савчук та Захар Ткачук

Отож, зі слів голови ГФ "Молодіжна платформа" Захара Ткачука усі охочі повинні для початку ознайомитися із умовами участі на сайті пітчингу. А потім оформити свою заявку до 20 травня 2018 рокузавдяки гугл-формі і чекай оцінки експертів. Якщо ідея інноваційна, цікава та корисна Луцькому НТУ, то її допоможуть доопрацювати для фінального представлення для конкурсної комісії, яка ухвалить рішення щодо підтримки ініціативи. Презентація відбудеться вже 26 травня. Тож заявник має бути готовим до того, щоб виділити кілька днів для відвідування навчання та тренінгів, доопрацювання своєї ідеї і власне презентації. Надаватимуться переваги тим проектам, де буде власник внесок заявника. Але, підкреслює Захар Ткачук, мова не йде про власний грошовий внесок, таких прецедентів ще було. Власним внеском вважається робота, послуги перевезення тощо, що може надати сам заявник.

Всі проекти мають бути реалізовані до 30 листопада 2018 року.

Ірина Гаранчевська><span class=Ірина Гаранчевська

Голова студради вишу Ірина Гаранчевська закликала кожен факультет, гуртожиток, випускників долучатися до проекту. Адже це можливість для особистого розвитку та покращення загального блага.

Для уточнення деталей організатори просять звертатися на електронну адресу [email protected], чи за телефонами +380950925166, +380996384633.

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 лютого 2024
19:00
13 лютого 2024
11:33
20 січня 2024
16:47
04 січня 2024
31 грудня 2023
24 листопада 2023
22 листопада 2023
12:44
08 листопада 2023
14 жовтня 2023