Поділитись:

"1+1" екранізує драму волинського письменника

Понеділок, 14 грудня 2015, 13:55
«1+1»  екранізує драму волинського письменника

"1+1" приступив до зйомок 4-серійної історичної драми "Століття Якова" за мотивами однойменного роману лауреата "Коронації слова" Володимира Лиса.

"Століття Якова" – це історія людини, котру втягнули в історичні конфлікти всупереч її волі, – інформує видання "Местные вести". Це перша з екранізацій сучасний українських творів, запланованих каналом "1+1" на наступний рік.

"Володимир Лис дає можливість оцінити тріщини в історії України 20-го століття очима простого волинського християнина, довгожителя Якова Меха. В його долі – війни, полон і втрата близьких людей, але головний її наслідок – збереження людяності й здатності любити", – твердить Олена Васильєва, головний продюсер фільмів і серіалів каналу "1+1".

Дія картини розгортатиметься у період з моменту закінчення Першої світової війни до наших днів.

Команда, яка працюватиме над створенням стрічки: сценарист – Андрій Кокотюха, режисер-постановник – Бата Недіч, оператор-постановник – Ігор Іванов, художник-постановник – Сергій Бржестовський, художник костюмів – Ірина Гергель.

"В Україні зараз дуже великий попит на все, що пов'язано з нашою історією, особливо 20-го століття. Це зумовлено тим, що проблеми, які зараз бурлять в Україні, беруть початок не з часів Запорізької Січі, Київської Русі чи язичництва – ми боремося з тими проблемами, які зароджувались саме в 20-му столітті, – розповідає сценарист Андрій Кокотюха.

Роль Якова зіграють одразу двоє українських акторів: в зрілому віці – Станіслав Боклан, а в юності – Роман Луцький. В драмі також гратимуть українські актори Людмила Загорська, Олег Прімогенов, Андрій Самінін, Наталія Доля, Олександр Печериця й Анна Топчій, а також переможець дитячого шоу талантів "Маленькі гіганти" Євгеній Лебедін.

Побачити українську історичну драму глядачі зможуть побачити вже весною 2016 року.

Надрукувати
мітки:
коментарів