Поділитись:

"цвєт настроєнія сіній", або чому ми ведемося на хайп

Вівторок, 15 травня 2018, 07:40

Нещодавно відеосервіс YouTube запустив музичні чарти в Україні. Всі охочі можуть відстежувати чотири чарти – "Набирають популярність", "Найпопулярніші композиції", "Найпопулярніші музичні кліпи" та "Найпопулярніші виконавці". Загалом, це зручна штуковина для тих, хто завжди хоче бути в тренді.

Однак, перейшовши за посиланням, ви не побачите те, що ЗАСЛУГОВУЄ бути популярним в УКРАЇНІ. Більша частина виконавців – представники російської поп-музики. Оля Бузова, Єгор Крід, Елджей, Мальбек, Джах Халіб, Матранг... і… (УВАГА) – Філіп Кіркоров. Без жартів – хайповий кліп, де Басков зіграв бомжа, Бузова – касира в супермаркеті, "Цвет настроения синий" в українському чарті на першому місці.

Чому це подобається іншим, а соромно – мені? Де Тhe Hardkiss, ONUKA, Один в каное, Vivienne Mort? У них гарна музика, справді. Так, немає кліпів із ксерокопіями доларів, бутафорних автівок чи літаків та матів у текстах пісень. Але вони ж мають щось інше. Те, що мало б бути ближче саме українцям…

P.S. Хайп – пустопорожній галас, що піднімається в засобах масової інформації або просто колах спілкування. Інакше кажучи, це захоплені чутки про якусь людину, групу людей або явище.

P.S.2. не хотілося прикріплювати це відео, але ви маєте розуміти, що в Україні на 1 місці. =(

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій.Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 квітня 2024
10 квітня 2024
09 квітня 2024
07 квітня 2024
02 квітня 2024
01 квітня 2024
31 березня 2024
26 березня 2024