Поділитись:

Лучанка виграла 50 тисяч гривень в медичному конкурсі

П'ятниця, 18 травня 2018, 11:32
Лучанка виграла 50 тисяч гривень в медичному конкурсі

Завідувачка неврологічного відділення Волинської обласної клінічної лікарні посіла третє місце у першому в Україні конкурсі "Нагорода Санофі молодим науковцям за дослідження в медицині".

Про це повідомляється на сайті організаторів конкурсу.

Конкурс проводився компанією "Санофі" у партнерстві з Національною академією медичних наук України.

За чотири місяці на конкурс надійшло 101 наукове дослідження з 17 регіонів України. Наукові статті оцінювало журі у складі провідних українських вчених, експертів із різних галузей медицини. Головними критеріями вибору найкращих робіт були: практичне значення, інноваційний підхід та репрезентативність дослідження.

Переможцями конкурсу стали:

  1. Катерина Руденька, науковий співробітник відділу ЛОР-патології дитячого віку ДУ "Інститут отоларингології ім. проф. О.С. Коломійченка НАМН України", яка посіла перше місце з науковою роботою "Попередження та відновлення ушкоджень морфофункціонального стану завитки при експериментально викликаному аміноглікозидному ототоксикозі".
  2. Олексій Нехлопочин, лікар-нейрохірург ДУ "Інститут нейрохірургії ім. акад. А.П. Родоманова НАМН України" відділення патології спинного мозку та хребта, який посів друге місце з науковою роботою "Покращення результатів хірургічного лікування хворих з травматичними ураженнями шийного відділу хребта на субаксіальному рівні".
  3. Ольга Шульга, завідувачка неврологічного відділення Волинської обласної клінічної лікарні, яка посіла третє місце з науковою роботою "Проспективне дослідження впливу психоемоційної реакції у пацієнтів з клінічно ізольованим синдромом розсіяного склерозу на атрофічні зміни головного мозку".

Переможці конкурсу отримали грошові призи у розмірі 150, 100 та 50 тис. грн за перше, друге та третє місця відповідно.

Надрукувати
мітки:
коментарів