Поділитись:

Свавілля влади: як знищують бізнес у Луцьку (фото, відео)

П'ятниця, 18 травня 2018, 19:01

Підприємці, місцеві депутати та активісти прийшли на засідання виконавчого комітету Луцької міської ради, щоб протестувати проти свавілля "укропівської" влади, яка хоче позбавити РЦ "Промінь" парковки.

Відбулося це у п'ятницю, 18 травня.

Раніше, у середу, 16 травня, на розгляд виконкому було винесено проект рішення про розірвання в односторонньому порядку договору про співпрацю між школою плавання та товариством "Проміньпарксервіс".

Співпраця полягала в облаштуванні спільної парковки на території Луцького плавального басейну, якою могли користуватися, як відвідувачі школи плавання, так і відвідувачі РЦ "Промінь". Окрім того, на місці колишніх чагарників, було облаштовано окрему паркову біля басейну, а також встановлено спортивний та ігровий майданчики.

Проте, питання так і не розглянули, оскільки в.о. Луцького міського голови Григорій Пустовіт зробив перерву у засіданні, посилаючись чи то на втому, чи то на погане самопочуття. Як говорили у кулуарах, це було зроблено, через відсутність потрібної кількості голосів для прийняття рішення по "Променю". Продовження засідання виконкому призначили на 18 травня. Відомо про це стало в той самий день, що суперечить регламенту.

Виступати з приводу вищезгаданого питання вийшов заступник Луцького міського голови Костянтин Петрочук.

Андрій Киця зауважив, що у виконавчого комітету, згідно з чинним законодавством, відсутні повноваження розривати подібні договори. Політик додав, що в документі є пункт, який передбачає розірвання договору, лише за згодою сторін, якої нема.

Підтримав Кицю його колега у виконавчому комітеті Михайло Щур, який зауважив, що жодних підстав для розірвання договору нема, оскільки всі його умови повністю виконуються.

Вимагали зняти проект рішення з розгляду і присутні на засіданні депутати Луцької міської ради: Павло Данильчук, Юлія Вусенко та Алла Надточій.

"Це рішення – політичні розбірки. Депутат Луцькради (Андрій Покровський – ред.), який є співвласником "Променя" і має відношення до відповідних підприємств... Щоб його присмикнути, зробити лояльним, виноситься проект рішення, який повністю не є обгрунтованим. Я звертаюся до команди "УКРОПу": припиніть робити такі речі! Знімайте цей проект рішення!" – сказав Данильчук.

"Хочу нагадати, що семеро з присутніх діючих членів виконавчого комітету, які приймали рішення про передачу цієї ділянки "Променю". Тоді також була напруга, і частину земельної ділянки віддавати не хотіли. Інвестор прописав чіткі умови в договорі, які він виконав! Директор басейну бідкається, що не вистачає паркомість. Так раніше їх взагалі не було! Цей проект рішення потрібно або зняти, або не підтримувати. За вами спостерігають люди, які, можливо, хочуть і готові інвестувати у місто. Після таких діалогів на рівні виконавчого комітету, більшість з них почнуть набагато прискіпливіше розглядати питання інвестування у Луцьк", – мовила Вусенко.

Директор РЦ "Промінь" Дмитро Грелюк закликав винесене питання зняти з порядку денного та сісти за стіл переговорів. Готовність до діалогу озвучив й директор Луцького плавального басейну Олександр Сологуб, який, до речі, є тренером сина Костянтина Петрочука та став очільником закладу після того, як Петрочук "прийшов" до влади.

Проте, ні здоровий глузд, ні бажання директорів "Променю" та басейну, ні кілька десятків працівників РЦ "Променя", які прийшли на засідання, не зупинили владу і в.о. Луцького міського голови Григорій Пустовіт поставив питання на голосування . У підсумку 8 з 10 присутніх членів виконкому проголосували за розірвання договору в односторонньому порядку.

В коментарі ІА "Конкурент", директор РЦ "Промінь" Дмитро Грелюк заявив, що подібні дії влади відлякають потенційних інвесторів вкладати гроші у Луцьк, оскільки вони бачать, що "завівши" мільйони гривень у місцеву економіку, вони можуть ніколи їх не повернути.

"До нас ніхто не звертався з жодними претензіями. Про намір розірвати угоди ми дізналися з проекту рішення, винесеного на виконком. Ми готові до діалогу, проте керівники міста цього не хочу. Влада бездумно тисне на бізнес, не думаючи про наслідки", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "РЕЙДЕРСТВО ПО-ЛУЦЬКИ: ЯК ВЛАДА ТИСНЕ НА БІЗНЕС"

До слова, окрім працівників "Променя", до зали засідань Луцькради зайшли і кілька молодиків у спортивних костюмах, які не мали жодного відношення до розважального центру, як про це написало ІА "Волинські новини". Більше того, один із "тітушок" намагався перешкоджати фотографу ІА "Волиньпост" Павлу Березюку.

 

 

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 лютого 2024
11:02
08 лютого 2024
27 січня 2024
27 травня 2023
21 квітня 2023
23 березня 2023
16 березня 2023
02 березня 2023
20 лютого 2023
08 лютого 2023