Поділитись:

У Луцькому зоопарку посадять овочі

П'ятниця, 18 травня 2018, 18:19

Компанія Syngenta в Україні за підтримки Луцької міської ради запрошує до спільної висадки овочевого городу в рамках соціально-освітнього проекту "ОгоРодина".

В Україні ця програма вже третій рік працює у Вінниці та Львові. Луцьк – третє місто, де лучани у цікавій і креативній формі знайомитимуться зі сферою сільського господарства. Адже не усі міські діти знають, де ростуть овочі і який вигляд має насіння, – інформує прес-служба Луцької міської ради.

Назва ініціативи "ОгоРодина" походить із слів "родина" і "го'родина". З давніх часів вважалося, що родина, яка шанувала працю на землі, завжди мала гарний врожай і запашний хліб на обідньому столі. Тому проект акцентує увагу на важливості взаємозв'язку екології, сільського господарства і аграрного бізнесу.

Зі слів заступника міського голови Костянтина Петрочука, це "хороша нагода дітям самоорганізуватися, відволіктися від комп'ютерів, а головне – це єднає родину".

Компанія Syngenta в Україні закупила інвентар, насіння та розсаду, а у зоопарку визначили територію для посадки городу. До участі в проекті відібрали 35 сімей учасників АТО, які влітку доглядатимуть за висадженими рослинами. Варто зазначити, що діти, які візьмуть участь в акції, впродовж літа відвідуватимуть Луцький зоопарк безплатно.

Долучаться до соціально-освітнього проекту "ОгоРодина" і підопічні територіального центру нашого міста, облаштувавши на подвір'ї закладу свій маленький город, адже трудотерапія допоможе людям, які опинилися у складних життєвих обставинах, відчути себе повноправними членами суспільства.

Проект передбачає висадку овочевого городу, творчий майстер-клас, ігри та розваги для дітей.

Надрукувати
мітки:
коментарів