Поділитись:

"Муніципали не мають права заходити на приватну територію", – депутат Луцькради

Неділя, 20 травня 2018, 16:00

Департамент муніципальної варти Луцької міської ради нещодавно роз′яснив лучанам, де і як можна смажити шашлики в місті.

Зокрема у повідомленні йшлося й про те, що на приватній території необхідно користуватися мангалами, інакше – штраф. Керівниця департаменту Юлія Сиротинська у ток-шоу Протилежний Погляд LIVE пояснила, що це передбачено в Законі України "Про благоустрій населених пунктів".

"Є поняття контрольованого багаття, яке розводиться у мангалі для відповідних потреб. І є поняття неконтрольованого багаття. Ми особливо у весняний і осінній період ведемо роботу, коли на території своїх будинків люди спалюють гілля, траву, непотріб. Щодо шашликів, то, дійсно, в нас на території Луцька відвели спеціальні місця, де встановлені стаціонарні зони відпочинку: на території пляжу в центральному парку і на території пляжу в Теремно", – зазначила вона.

Натомість депутат Луцької міської ради Павло Данильчук переконаний, муніципали не мають права заходити на територію приватної власності.

"Я би хотів, щоби тут не придиралися і не карали простих людей. Це культура, і вона буде виховуватися. У нас насправді нема достатньо місць, облаштованих для ведення вогнищ. Думаю, втручатися у зону приватної власності у муніципалів немає прав. Звертаюся до лучан, не мають права працівники муніципальної варти заходити на приватну територію, хіба що з працівниками Національної поліції і з відповідними документами", – заявив він.

Надрукувати
мітки:
коментарів