Поділитись:

Британський театр запрошує в РЦ "Промінь"*

Понеділок, 21 травня 2018, 17:44

У лютому 2016 року Британська Рада та арт-об'єднання CoolConnections запустили черговий сезон проекту TheatreHD: на екранах кінотеатрів 50 міст України, Росії і Казахстану в HD форматі показують прямі трансляції та відеозйомки вистав кращих театрів Великобританії.

До цих міст увійшов і Луцьк. Покази спектаклів та вистав відбуваються щосереди у кінотеатрі MULTIPLEX, який знаходиться у розважальному центрі "Промінь".

Не покидаючи рідне місто, глядачі можуть побачити найяскравіші постановки Королівського Національного театру, Шекспірівського "Глобуса" і центру "Барбікан" за участю таких світових зірок, як Том Хіддлстон, Бенедикт Камбербетч, Кеннет Брана, Джуді Денч і Стівен Фрай.

Вже цієї середи, 23 травня, о 19:30 відбудеться показ спектаклю "Полум'я Парижа" (The Flames of Paris).

Народно-революційна драма "Полум'я Парижа" була поставлена хореографом Василем Вайноненом на музику Асафьєва у 1932 році до чергової річниці Великої французької революції. Переживши злети і забуття, спектакль знову повернувся на сцену Великого театру, тепер в постановці Олексія Ратманського. Не втративши своєї пристрасності і темпераментності, спектакль "Полум'я Парижа" набув нових рис, примушуючи глядача поглянути на епохальну подію, якою, без сумніву, була французька революція, через призму життя звичайних людей.

Олексій Ратманський частково використовував оригінальну хореографію Вайнонена, але його балет вийшов про інше: він не про перемогу пролетаріату, а про долі людей на тлі революційної боротьби і зіткнення класів. Глибоко рефлексуючий хореограф, Ратманський в своїх спектаклях часто говорить про зіткнення особистості і суспільства та трагічні наслідки цього зіткнення. У "Полум'ї Парижа" Ратманського є місце революційному екстазу і любові, боям і втратам, вірі в світле майбутнє і краху всіх надій, ліричному адажіо і грандіозному танцю басків, що прийшов у спадок з вистави Вайнонена і зводить з розуму зал в будь-якій країні світу.

Вік: 12+

Квитки на сайті: https://multiplex.ua/ua/movie/351525#23052018 або у касах на 1-му поверсі РЦ "Промінь".

Надрукувати
мітки:
коментарів