Поділитись:

ПриватБанк поверне гроші лучанам, які стали жертвами "мобільних" шахраїв*

Четвер, 24 травня 2018, 11:50

Лучани, у яких шахраї через махінації з мобільними номерами викрали кошти з рахунків, отримають свої гроші назад.

Про це повідомили у ПриватБанку.

Клієнтська база і програмні комплекси банку передбачають найвищий рівень захисту даних і рахунків. Вочевидь, тому все частіше шахраї атакують клієнтів через мобільних операторів. Днями із рахунків 18 лучан зникли їхні гроші. Зловмисники скористалися можливістю перевипуску SIM-карт оператора "Vodafone" і таким чином заволоділи фінансовими номерами людей, а відтак - і доступами до їхніх рахунків.

Служба безпеки банку у найкоротші терміни провела розслідування цього випадку і спрацювала на випередження. Завдяки цьому були попереджені спроби зняття коштів у низки клієнтів.

На жаль, "Vodafone" – поки що єдиний з операторів, який не підтвердив співпрацю з банком у плані безпеки даних. Проте, оскільки клієнти фінансової установи не винні у ситуації, що склалася, керівництво ПриватБанку вирішило повернути викрадені кошти клієнтам.

З міркувань безпеки ПриватБанк радить використовувати контрактні тарифні плани – тоді усі операції по зміні SIM-картки будуть проводитися особисто у відділенні компанії при пред'явленні паспорта.

Надрукувати
мітки:
коментарів