Поділитись:

Останній дзвоник: без лінійки нема свята?

П'ятниця, 25 травня 2018, 07:40

Величезні банти, білосніжні сорочки, розкішні букети, щасливі усмішки – школярі святкують кінець навчального року. Останній дзвоник – і канікули! Але спочатку – "святкова лінійка", куди ж без неї?

Реформи, зміни, нововведення… Але поки що все на папері. У свідомості як був шаблон, так і залишився.

Планували відмовитися від традиційних лінійок, проте діти досі марудяться на сонці, струнко вишикувавшись у шеренги.

Обіцяли не запрошувати представників влади? Але ж за кожною школою "закріплений" чиновник, який прийде на урочистості, двома реченнями привітає учнів, а ще двадцятьома двома розповість про те, який він молодець.

У країні війна – обійдемось без квітів, краще гроші спрямувати на допомогу нашим Героям. Вже забули. Букети, цукерки… Треба ж "подякувати" вчителям за "успіхи в навчанні".

То про які зміни і реформи можна говорити, якщо до нових цілей ми йдемо старими шляхами? Однією рукою хапаємося за нове, проте другою міцно тримаємося за старе. Засвоюємо нові підходи до навчання й виховання, але мислимо по-старому.

Звісно, ще потрібен час. Одномоментно все не зміниш. Однак розпочинати з чогось треба. То чому ж не почати зі "святкових лінійок"?

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій.Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів