Поділитись:

Колишній луцький поліцейський подав до суду на атестаційну комісію

Середа, 30 березня 2016, 21:28
У Луцьку колишній начальник Шацького райвідділу поліції Анатолій Оксентюк подав до суду, аби визнати рішення атестаційних комісій щодо його звільнення неправомірним.

Із позовом він звернувся до ГУ НП у Волинській області, атестаційної комісії № 3, апеляційної комісії та Нацполіції, однак розгляд справи у зв'язку з певними обставинами перенесли на 5 квітня, – повідомляє Громадське радіо.

Помічник судді Олена Сидорчук розповіла, що засідання перенесли у зв'язку з клопотанням однієї зі сторін.

"Лишніх коментарів не можу надати. Це єдина. Причина буде з'ясована в наступних судових засіданнях", – сказала Марчук.

До слова, в лютому 2016 року Анатолій Оксентюк, дізнавшись про неприємні для себе результати апеляційної комісії, годину блокував роботу комісії. Також він говорив, що планує викликати "Айдар" йому на підтримку.

Про це повідомив в мережі один з членів комісії Денис Калачев.

Адвокат Олександр Волошенюк більш предметно розповів про розгляд справи:

"Написали письмове клопотання про відкладення справи, однак не повідомили будь-яких обставин, які перешкоджають слуханню справи. Крім того, за змістом позовної заяви є чотири відповідачі. А написав заяву про відкладення справи тільки один відповідач. Відповідно в трьох відповідачів є перша неявка без поважних причин", – наголосив Волошенюк.

Також він розповів, що в Києві розглядають справу щодо оскарження Наказу МВС 1465, за яким був затверджений порядок проходження переатестації:

"Київським окружним судом в місті Києва слухається справа за позовом профспілок Міністерства внутрішніх справ. І слухання було призначено на 22 березня. Я не знаю, чи воно відбулося. Зміст позовних вимог — оскаржується сам НаказМВС 1465, яким затверджений порядок проходження атестації. І в залежності від цього судового рішення будуть залежати всі рішення по Україні в даних провадженнях. Щодо оскарження рішень атестаційних комісій", – пояснює адвокат Олександр Волошенюк.

Таким чином роботу атестаційних комісій в усіх областях, де вже відбувалася переатестація, можуть визнати недійсною.

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
26 березня 2024
15:46
25 березня 2024
18:47