Поділитись:

Через борги Луцьк залишиться без гарячої води

Вівторок, 05 квітня 2016, 08:15

НАК "Нафтогаз України" дав вказівку із 5 квітня відключити котельні у всіх містах, де є хоч гривня заборгованості.

Міський голова Микола Романюк розповів, що 4 квітня велися перемовини з НАК "Нафтогаз України", Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Але порозуміння між Кабміном і "Нафтогазом України" не досягнуто, інформує прес-служба Луцької міської ради.

"Я спілкувався з керівниками Львова, Рівного, Тернополя, Івано-Франківська щодо цієї ситуації. Звертався до Київського міського голови Віталія Кличка, адже він є й головою Асоціації міст України, аби долучився до вирішення цього питання. Але змушений повідомити, що із завтрашнього дня (5 квітня, - ред.)гарячої води у Луцьку може не бути", - зазначив Микола Романюк.

Причина цього, за словами міського голови, в тому, що впродовж багатьох років держава жодного разу у повному обсязі не повертала підприємствам теплоенергетики компенсації за різницю у тарифах. Тож борги накопичилися. Луцьк станом на 1 січня 2016 року мав заборгованість перед НАК "Нафтогазом України" за попередні роки 71 мільйон гривень. В опалювальний сезон росте заборгованість, бо відбувається значне споживання газу. Наразі Луцьк має 41 мільйон гривень боргу, з яких - 20 мільйонів гривень — це борг ще 2012 року.

Є ще питання з розрахунками населення за надані послуги. Лучани винні ДКП "Луцьктепло" за надані послуги з тепло- та гарячого водопостачання 54 мільйони гривень.

"Проблема відключення гарячої води практично є у всіх обласних центрах України. У нас на Волині лише місто Ковель, можливо, отримає ліміти на газ. Я вважаю, що Кабмін не дотримав свого слова і не захистив населення, адже у повній мірі не повернув різницю у тарифах. На жаль, НАК "Нафтогаз України" вимагає оплату грішми, яких нема", - зазначив Романюк.

Тож із 5 квітня "Волиньгаз" опломбує усі котельні, і подача гарячої води припиниться.

Міський голова пообіцяв, що перемовини з НАК "Нафтогаз України" триватимуть, аби найближчими днями вирішити це питання і відновити подачу гарячої води.

Надрукувати
мітки:
коментарів