Поділитись:

Як у Луцьку виготовляють туалетний папір та паперові рушники

Понеділок, 25 квітня 2016, 10:00

Ділове інтернет-видання Волині "Конкурент" продовжує розповідати про особливості виробництва санітарно-гігієнічної продукції під торговою маркою "Ruta" компанії ПАТ "ВГП", виробничі потужності якої розташовані у Луцьку. Сьогодні досліджуємо специфіку виробництва туалетного паперу та паперових рушників.

***

Екскурсію виробництвом проводить начальник дільниці з виготовлення рулонної продукції Віталій Шкамарда.

Продукцію виготовляють на високотехнологічній лінії виробництва італійських компаній "Gambini" та "TMC" - світових лідерів у сфері машинобудування для підприємств паперової промисловості, що конвертують папір в санітарно-гігієнічну продукцію. Запуск виробничої лінії відбувся в квітні 2013 року, певні вузли якої розроблені ексклюзивно для ПАТ "ВГП". Увесь процес виробництва є повністю автоматизованим.

Дільниця з виготовлення рулонної продукції ><span class=Дільниця з виготовлення рулонної продукції

Виробнича лінія купувалась з метою збільшення потужностей, розширення номенклатури та покращення якості продукції. "На момент придбання "Gambini" в світі було випущено лише п'ять одиниць виробничих ліній подібної комплектації. І одна з них працює зараз в межах "ВГП". На такому обладнанні здійснюється виробництво як туалетного паперу, так і паперових рушників. Не всі вузли одночасно задіяні в процесі. Для переходу з одного виду продукту на інший потрібно лише набрати необхідну комбінацію на пульті оператора, щоб машина автоматично виставила необхідний вал тиснення", – пояснює Віталій.

Виробнича лінія «Gambini»  ><span class=Виробнича лінія «Gambini»

Процес виробництва розпочинається з того, що папір-основа в рулонах шириною 2,75 метра, виготовлений зі 100 % целюлози, певної граматури та певного кольору, які задаються в параметрах вихідного продукту, встановлюється по одному рулону на два розкати. Полотно паперу розмотується та вирівнюється.

Процес розмотування паперу><span class=Процес розмотування паперу

Далі полотно паперу прямує до одного з вузлів тиснення. Застосовуються різні методи тиснення, відповідно до параметрів вихідного продукту. Наразі це технологія "point-to-point"("крапка в крапку"), яка передбачає, що на всій поверхні верхнього та нижнього шарів паперу окремо видавлюються крапки малюнку. Видавлені крапки скріплюються у своїх вершинах при нанесенні тонкого шару целюлозного клею натурального походження, який є абсолютно нешкідливим для організму людини. Такий вид тиснення використовується при виготовленні двошарових паперових рушників.

Процес тиснення><span class=Процес тиснення

Суцільний рулон (лог)><span class=Суцільний рулон (лог)

На виході зі станції тиснення папір подається на вузол намотування. З однієї сторони подається картонна втулка (яка також виготовляється на підприємстві), з іншої сторони - сам папір. У процесі намотування на папір наноситься перфорація (лінія відриву). Для різних груп товарів (рушник, туалетний папір) використовується різний крок лінії відриву.

Таким чином утворюється суцільний рулон (лог) довжиною 2,75 метра, діаметром 110-150 міліметрів. Довжина намотки полотна паперу регулюється на машині залежно від типу товару. Швидкість намотування паперу доходить до 550 м/хв.

Картонні втулки для рулонів  ><span class=Картонні втулки для рулонів

Далі рулони паперу піднімаються у накопичувач логів.

"Функція накопичувача логів – здійснити резерв для безперебійної роботи лінії. Це заощаджує час. Максимальна ємність накопичувача становить 250 штук логів", – каже начальник дільниці.

Логонакопичувач><span class=Логонакопичувач

Наступним етапом виробництва є порізка рулонів за допомогою дискового ножа. З кожного кінця лога ніж відрізає по 2,5 сантиметра, щоб до споживача потрапляла якісно заклеєна продукція. Висота рулончика паперового рушника, після порізки, може становити від 220 до 260 міліметрів, туалетного паперу – від 90 до 96 міліметрів.

Ніж для порізки рулонів><span class=Ніж для порізки рулонів

Рулон  готової продукції><span class=Рулон готової продукції

Далі продукція прямує конвеєром до пакувальної машини. Загалом є чотири канали, якими здійснюється подача рулончиків до пакування. Під час екскурсії виробництвом використовувались лише два, так як лінія була налаштована на виробництво продукції максимального діаметру.

Пакувальні канали><span class=Пакувальні канали

"На кожному каналі стоять оптичні датчики, які реагують на присутність рулонів на конвеєрі. Якщо на одному каналі рулонів паперу немає, то машина автоматично забирає рулони з інших каналів. Процес виробництва не зупиняється", – пояснює Віталій.

На пакувальній машині рулони паперу обгортаються плівкою, далі потрапляють в канали запаювання, що відбувається при температурі 300 градусів. Швидкість пакувальної машини досягає 160 пачок/хв.

Процес руху продукції до каналу запайки   ><span class=Процес руху продукції до каналу запайки

Після пакувальної машини рулончики рушника чи туалетного паперу, запаковані у плівку, потрапляють на вихідний конвеєр. Пакувальниця слідкує за тим, щоб пачки були без дефектів. Результати перевірки вносяться в протокол контролю якості, записи в якому здійснюються щогодини.

Контроль якості продукції  ><span class=Контроль якості продукції

Готові упаковки туалетного паперу або паперового рушника групуються та обтягуються у транспортну плівку.

На лінії з виробництва рулонної продукції працює робот-укладач.

"Продукція, вже запакована в транспортну плівку, їде конвеєром до автоматичного укладача. Укладач, за допомогою програми та оптичних датчиків, відраховує відповідну кількість продукції, яку йому необхідно захопити, та розміщує її на палету", – описує процес виробництва начальник дільниці.

Як ми бачимо, весь виробничий процес виключає контакт людини з продуктом у процесі його створення. Відкриваючи пачку "Ruta", споживач є першим, хто торкається рулону.

Готова продукція><span class=Готова продукція

Вся продукція торгової марки "Ruta" зберігається на складі готової продукції.

Склад готової продукції><span class=Склад готової продукції

"На складі готової продукції зберігаються групи товарів, які призначені для відвантаження та подальшого транспортування. Розміщується продукція у відповідних комірках за видами. Кожна палета має своє маркування. На складі є 17 комірок по 75 палет і 5 по 60", – розповідає завідувач складу готової продукції Валерій Власюк.

Завідувач складу готової продукції Валерій Власюк><span class=Завідувач складу готової продукції Валерій Власюк

Для завантаження продукції використовують спеціальну техніку – навантажувач. За допомогою програмного управління навантажувач здійснює розміщення продукції на різні відстані. Адже складають продукцію досить високо.

Розміщення продукції на складі><span class=Розміщення продукції на складі

Довідка

ПАТ "ВГП" – український виробник паперової продукції санітарно-гігієнічного призначення, в портфелі брендів якого знаходяться такі торгівельні марки як "Ruta", "Ruta Selecta", "Fesko", "Servetta", "Полотенечко", "Носовичок" та "Ecolo". Уся продукція виготовляється виключно із паперу з натуральної екологічно-чистої первинної целюлози на сучасному італійському та німецькому устаткуванні й у відповідності до загальноприйнятих світових стандартів. Вже понад 15 років продукція ПАТ "ВГП" користується стабільно високим попитом серед споживачів в Україні та успішно експортується до багатьох країн Європейського Союзу та СНД.

Читайте також: ЯК У ЛУЦЬКУ ВИГОТОВЛЯЮТЬ СЕРВЕТКИ

ЯК У ЛУЦЬКУ ВИГОТОВЛЯЮТЬ ПІДШИПНИКИ

"MODERN ENGINEERING": ЯК ІНСТРУМЕНТАЛЬНІ ТЕХНОЛОГІЇ ВИПЕРЕДЖАЮТЬ ЧАС

KROMBERG&SCHUBERT: ЯК ПРАЦЮЮТЬ ІНОЗЕМНІ ІНВЕСТИЦІЇ НА ВОЛИНІ

Надрукувати
мітки:
коментарів