Поділитись:

Справу луцького стрільця Вальчука досі розслідують

Середа, 27 квітня 2016, 12:01

Поліція досі проводить досудове розслідування у справі члена атестаційної комісії Віктора Вальчука, який 5 березня у Луцьку на Київському майдані здійснив кілька пострілів із пневматичної зброї у бік трьох чоловіків.

Таку відповідь отримало ділове видання "Конкурент" 22 квітня від Головного управління Нацполіції у Волинській області на запит.

"У слідчому відділі Луцького ВП ГУНП у Волинській області триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому 06.03.2016 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 296 КК України (хуліганство із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета)", – сказано у відповіді ГУ НП у Волинській області.

28 березня, судячи із відповіді, Вальчукові повідомили про підозру в хуліганстві, "вчиненому із застосуванням предмета, спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень".

Слідчі дійшли висновку, що револьвер, з якого стріляв член атестаційної комісії, не є вогнепальною зброєю, а тому в його діях відсутній склад кримінального правопорушення за статтею 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю).

"Револьвер марки "Stalker" призначений для стрільби патронами Флобера кільцевого запалювання калібру 4 мм, до вогнепальної зброї не відноситься. Також не являються бойовими припасами патрони Флобера кільцевого запалювання калібру 4 мм", – коментують в управлінні поліції.

Нагадаємо, 5 березня Вальчук, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, вчинив стрілянину біля супермаркету "Вопак" на Київському майдані в Луцьку. Активіст підозрював, що на нього можуть напасти. Вальчука затримала поліція.

Поліція незабаром оприлюднила коментар з приводу інциденту.

Невдовзі звернення написали представники "Самооборони Волині", які зазначали, що Вальчук не є членом їхньої організації, і що формування не видавало йому зброї.

До слова, Віктор Вальчук є помічником народного депутата Ігоря Лапіна на громадських засадах.

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 березня 2024
21 грудня 2023
24 вересня 2023
30 серпня 2023
15 серпня 2023
22 червня 2023
19 червня 2023