Поділитись:

Ціна на гарячу воду у Луцьку зросте вдвічі

Четвер, 05 травня 2016, 12:12
Ціна на гарячу воду у Луцьку зросте вдвічі

Збільшення ціни на природний газ відповідно призведе до того, що гаряча вода подорожчає майже вдвічі.

Про це стало відомо під час засідання антикризового енергетичного штабу 5 травня, – повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

У зв'язку зі зміною ціни на природний газ мають переглянути тарифи на комунальні послуги. Органи місцевого самоврядування мають два тижні на коригування тарифів, але нова ціна вступила в силу з 1 травня. Відповідно – теплоенергетичні підприємства матимуть двотижневий касовий розрив.

Як зазначив перший заступник міського голови Тарас Яковлев, нині в тарифи "Луцьктепла" включена ціна 2,9 тисячі гривень за тисячу кубометрів газу, але з 1 травня собівартість газу становить більше 6 тисяч гривень. У зв'язку з неузгодженістю тарифів та чинної ціни, підприємство матиме прямі збитки в розмірі 13 мільйонів.

Крім того, додав посадовець, уже можна чесно анонсувати підвищення ціни на гарячу воду: кубометр гарячої води, який досі коштував 45 гривень, вартуватиме цілих 80.

Водночас субсидії, які нараховуються для населення, також не враховують нової ціни на газ і розраховуються за діючими тарифами. Тож, наголосив голова ОДА Володимир Гунчик, паралельно з перерахунками тарифів мають бути проведені перерахунки субсидій, аби лучани, яким призначені субсидії, не відчули таку суттєву зміну тарифів.

Надрукувати
мітки:
коментарів