Поділитись:

"За дозвіл на будівництво церкви вимагають 20 тисяч доларів", – луцький священик

Середа, 18 травня 2016, 17:09
«За дозвіл на будівництво церкви вимагають 20 тисяч доларів»,  – луцький священик

Один із суміжних землекористувачів не хоче погоджувати ділянки для будівництва церкви преподобного Іова Почаївського Української православної церкви Київського патріархату на вулиці Дружби Народів, 16.

У процесі будівництва нової церкви на ДПЗ виникла конфліктна ситуація. Про це розповів отець Олександр 18 травня на засіданні "земельної комісії".

"Коли земельну ділянку почали оформлювати то один суміжний користувач погодила межі, а інший землекористувач – пані Жолнач навіть не прийшла на зустріч, а прийшов її представник, який відмовився погоджувати межі. Також переконував, що церква повинна викупити та компенсувати 20 тисяч доларів за гаражі, суди і хабарі, які вони там давали. Ми таких грошей не маємо. Він сказав що в іншому випадку ми будемо з ним судитися", – сказав отець Олександр.

Саме через цю конфліктну ситуацію релігійна громада прийшла на комісію з проханням погодити їхнє питання без суміжного землекористувача.

Депутат і голова "земельної" комісії Євген Ткачук сказав, що членів виконкому, які надавали згоду на викуп майна для Жолнач, введено в оману. Також він сказав, що має звіт і фотографії, які розвінчують достовірність ніби-то проведених поліпшень у гаражах, які продала міська рада у 2012 році за 52 тисячі 782 гривні.

"Я стверджую, що пані Жолнач з аудиторською фірмою "Віталіна- аудит" ввела в оману виконавчий комітет", – сказав Євген Ткачук і попросив працівників відділу секретаріату міськради передати документи у юридичний відділ та звернутись з приводу цього питання у правоохоронні органи.

Також члени комісії рекомендували погодити земельну ділянку без погодження фактичного землекористувача.

Надрукувати
мітки:
коментарів