Поділитись:

Депутат Бондар розповів подробиці інциденту з «охороною» в облраді

Середа, 23 грудня 2015, 08:35
Депутат Бондар розповів подробиці інциденту з «охороною» в облраді

Депутат Волинської обради Володимир Бондар прокоментував конфлікт із начебто охоронцями, які не пропустили посадовця на засідання бюджетної комісії приміщенні в ОДА.

"Я вважаю, що в області відбувається процес, який за певних обставин може стати незворотним, – процес порушення громадянських прав і свобод", – заявив Володимир Бондар під час прес-конференції 22 грудня. Про це пише видання Волинський інформаційний портал.

До слова, повідомляє видання, невідомий не пускав не тільки Бондаря, але і його колег по депутатському корпусу Сергія Слабенка і Святослава Кравчука.

Бондар прямував на засідання бюджетної комісії, членом якої він є. Коли люди в цивільному, без жодних розпізнавальних знаків на одязі перепинили чоловіка, він сказав, що є депутатом обласної ради. Проте члена бюджетної комісії не пустили, мотивуючи відсутністю депутатського посвідчення.

Невідомі відмовився представити і назвати структуру, яку представляють. Натомість один з молодиків заявив, що його звати Віктором Федоровичем Януковичем. "Мені приємно, що Віктор Федорович має таку увагу до моєї особи, але тоді чим відрізняється Палиця від Януковича, якщо він діє такими методами?" – обурився депутат.

Депутат Бондар розповів подробиці інциденту з «охороною» в облраді

Прикметно, що заступник директора управління будинком облради Віктор Талашко, вийшовши до "охоронців", попросив їх покинути приміщення. На відповідь, що, мовляв, вони виконують свою роботу, Талашко попросив їх виконувати свою роботу в іншому місці. Це свідчить про те, що, він не причетний до діяльності цих людей, а отже, якщо контракт із ними укладуть заднім числом, це буде легко виявити за допомогою відео, знятого на місці інциденту.

Видання зауважує, що після словесної перепалки Бондаря зрештою впустили до приміщення. Утім, молодики почали фотографувати його автомобіль, номерні знаки. "Як я маю це розцінити? Як тиск? Мені дуже неприємно, що ті часи, коли за політичну позицію могли тиснути, повертаються", – наголосив депутат.

До слова, після інциденту до Бондаря звернувся керівник фракції УКРОП у Волиньраді В'ячеслав Рубльов. Мовляв, голова облради Ігор Палиця чекає його і хоче поспілкуватися. Втім, депутат до Палиці не пішов: на той момент він уже домовився про зустріч із пресою.

Нагадаємо, під час останньої сесії облради деяких журналістів теж не пускали до сесійної зали.

Зі слів обранця, в розмові з "охоронцем" звучала теза, мовляв, у державі йде війна і потрібні жорсткіші заходи. "Безумовно, потрібні, але вони не повинні обмежувати права громадян", – наголосив Бондар і додав, що після інциденту молодики покинули приміщення, залишивши його без нагляду.

Бондар розповів, що не перший рік бере участь у різних заходах, пов'язаних із захистом прав громадян. Зокрема, з його ініціативи кілька років тому у приміщенні облради зняли турнікети, щоби в громадян був доступ туди.

У Будівлі завжди був міліцейський пост, щоб забезпечувати порядок. "Але він був скоріше символічним і ніколи навантаження серйозного не ніс", – пригадує депутат. Натомість із приходом нового голови обласної ради розпочалися заходи, які обмежують права і депутатів, і ЗМІ, і громадян.

До слова, будівля обласної ради – це восьмиповерхове приміщення, де розміщені робочі структури облдержадміністрації і облради, куди громадяни України мають право вільного доступу.

"Якщо сьогодні депутат облради, голова фракції не може потрапити в приміщення обласної ради, то чи може туди потрапити бабця, яка приїхала з якогось віддаленого району, в якої невідкладне, а, може, й життєво важливе питання?!" – обурювався Бондар і нагадав, що існує така процедура як прийом громадян. На нього можуть прийти всі охочі громадяни. "Я не знаю, як у цьому випадку бути людям", – констатував він.

Проблема, на його думку, полягає в тому, що огляд здійснюють невідомі люди, з якими облрада не уклала відповідний контракт, які не мають на це жодних законних повноважень. Він переконаний, що винні мають нести відповідальність. "Я не хочу, щоб в обласній раді був такий цирк", – заявив Бондар.

За словами депутата, якщо така ганебна практика припиниться, він і його колеги далі не будуть розвивати скандал, але, якщо продовжуватимуть наступ на громадянські права і свободи, він продовжуватиме вести роботу, щоби цього не було.

Надрукувати
мітки:
коментарів