Поділитись:

У Центральному парку Луцька зводять літнє кафе незаконно?

Четвер, 26 травня 2016, 15:31

У Центральному парку культури і відпочинку в Луцьку підприємець розпочав будівництво літнього кафе, проте, як з'ясувалося, допустив порушення.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник Луцького міського голови Юрій Моклиця.

Із його слів, дозвіл на розміщення літнього кафе у вказаному місці був виданий виконкомом 8 серпня 2015 року.

"Чим керувались, коли виносили таке рішення я не знаю. А враховуючи те, що на той момент ніякого бачення чи концепції не було, таке рішення не можна назвати неправильним. Тут вже позиція особисто кожного. Але точним є те, що рішення законне. А значить підприємець має право встановити тимчасову споруду", – зазначив він.

Заступник луцького мера наголосив, що встановлювати конструкцію розпочали декілька тижнів тому.

"Процес звичайно виглядає дико, але ми ж за законність в першу чергу, а не за особисті смаки. Звірили з паспортом прив'язки, начебто все відповідає документам", – каже він.

Юрій Моклиця додав, що все ж у результаті перевірки виникло два запитання.

"1. Чи можна вважати цю конструкцію (яка має бути тимчасовою) повноцінним будівництвом? Половина людства переконана, що це будівництво, бо там є фундаменти. Інша половина стверджує, що ні, бо там немає 30-ти сантиметрів у глибину. Крапку у цьому питанні поставить організація, яка має сертифікат і право здійснювати відповідну експертизу. Думаю, на наступному тижні такий документ у нас буде. Тому давайте без гадалок і громадських експертиз.

2. Чи порушені умови паспорту прив'язки? Відповідь: так, порушені. Тут до гадалки не ходи, заявлені розміри 8 на 17,5 метрів, а по факту є 12 на 24. Рулетка форева. Ну і висота теж не відповідає документам", – підкреслив чиновник.

Зрештою, 25 травня факт порушення зафіксувала комісія із представників архбудконтролю, архітектури, муніципальної поліції. Підприємець Шеремета О.Ю. отримав припис із вимогою привести споруду у відповідність до паспортa прив'язки до 12 червня цього року.

"В цій ситуації є два варіанти: або підприємець змінює споруду під вимоги чинного законодавства, або він підлаштовує документи під оце чудо, яка зараз стоїть в парку. З огляду на можливість реалізації другого варіанту та потенційну наявність інших, непередбачуваних варіантів, прошу громадськість та ЗМІ уважно слідкувати за подіями, які відбуваються навколо цієї споруди. Історія набуде набагато цікавішого змісту, якщо експертиза виявить факт наявності будівництва. Одним із можливих варіантів виходу із ситуації буде анулювання паспорта прив'язки і демонтаж конструкції, – резюмував Юрій Моклиця.

[image=5206 class="clicable-image" data_full=/img/original/feed_publication_image/4/4441_AFdFFqG9wU23.jpg ]

[image=5207 class="clicable-image" data_full=/img/original/feed_publication_image/4/4441_O7r6kV2DUaxi.jpg ]

[image=5205 class="clicable-image" data_full=/img/original/feed_publication_image/4/4441_tsoJ3ywIczFm.jpg ]

Надрукувати
мітки:
коментарів