Поділитись:

Можливі зловживання на ЛПЕ перевірить спецкомісія з луцьких депутатів

Середа, 23 грудня 2015, 12:49

У Луцькій міській раді створять тимчасову контрольну комісію з вивчення проблем на Луцькому підприємстві електротранспорту та викриття можливих зловживань чи махінацій.

Рішення прийняли під час другої сесії Луцької міської ради 23 грудня. Автором проекту рішення "Про створення тимчасової контрольної комісії міської ради з вивчення проблем діяльності КП "Луцьке підприємство електротранспорту" є депутат від фракції "УКРОП" Ігор Поліщук.

"Думаю, ніхто не буде заперечувати, що це підприємство є одним із стратегічних для міста Луцька. Створенням комісії ми бачитимемо об'єктивну ситуацію на підприємстві", - каже депутат.

Автор фото:Руслан Пилипчук

Як розповів Поліщук, посилаючись на заяву 67 працівників підприємства, на ЛПЕ є ряд зловживань та розтрат.

"Окремим працівникам встановлюютться премії та надбавки у розмірі 100%, що не відповідає Полодженню підприємства. Я неодноразово зустрічався з працівниками, які мають власне бачення щодо керівника ЛПЕ та розвитку самого підприємства", - підреслив Поліщук.

До слова, директором ЛПЕ самі працівники хочуть бачити Володимира Пуца.

Депутат Луцької міської ради Павло Данильчук зазначив, що як показує практика, не завжди робота тимчасових комісій є ефективною, однак це не означає, що цієї комісії створювати не потрібно.

Автор фото:Руслан Пилипчук

Депутат Микола Федік додав, хоча й є велика проблема у тому, як держава виконує свої зобов'язання у виплаті заробітних плат, однак є проблеми й на самому підприємстві. До слова, заборгованість на підприємстві наразі становить 4,9 мільйона гривень.

Автор фото:Руслан Пилипчук

Водій Луцького підприємства електротранспорту водій Андрій Кобиш, який прибув на засідання сесії, інформував, що працівників змушують ставити у транспорт старі запчастини, які не відповідають державним стандартам. Ці запчастини закуповують у Польщі за 250 гривень (за штуку). Натомість аналогічні запчастини українського виробника приблизно такої ж вартості з невідомих причин не купують.

Автор фото:Руслан Пилипчук

Отож, тимчасову контрольну комісію очолив Ігор Поліщук, а її членами стали Григорій Пустовіт ("Батьківщина"), Тарас Шляхтич ("Самопоміч"), Олександр Лазука ("Народний контроль"), Олександр Козлюк ("Солідарність"), Костянтин Петрочук ("Радткальна партія") і Вктор Ящук ("Свобода").

Проект рішення підпримали 43 депутати.

Надрукувати
мітки:
коментарів