Поділитись:

У Луцьку відбувся Форум розвитку міста

Субота, 28 травня 2016, 18:10
У Луцьку відбувся Форум розвитку міста

Небайдужі лучани мали можливість почути від відомих спікерів Форуму ідеї для туристичного розвитку європейських міст, а також висловили своє стратегічне бачення вдосконалення Луцька.

Захід відбувався 28 травня у приміщенні актової зали Волинської православної богословської академії.

Вітальним словом відкрив Форум заступник Луцького міського голови Юрій Моклиця.

Співорганізатор київської Ради з урбаністики, активіст громадської ініціативи "Київські проекти", журналіст та мандрівник Григорій Мельничук у своєму виступі закцентував увагу на тому, як вдале проектування територій міста може вплинути на розвиток та поведінку його жителів.

"Коли біля дитячого майданчика буде якась "розливайка", де продають алкоголь, то велика ймовірність того, що діти бачитимуть це, потім копіюватимуть, а пізніше, як виростуть, самі споживатимуть алкоголь", – на негативному прикладі Григорій Мельничук пояснив, які наслідки може нести за собою непродумане планування.

Він додав, що для того, аби місто "жило" і було туристично привабливим, варто влаштовувати різного роду фестивалі. На прикладі розвинутих європейських міст він розповів учасникам Форуму, що популярними у світі є фестивалі дворів чи вулиць.

На завершення своєї доповіді спікер додав, що не менш важливими є сформульовані і чіткі правила поведінки для всіх містян, які забезпечать лучанам комфортне проживання.

Власниця PR-агентства "GEM" Наталія Склярська, яка працює в галузі подієвого маркетингу з 1996 року та викладає івент-маркетинг у "Школі рекламних технологій", розповіла слухачам, що таке подієвий туризм і "з чим його їдять".

На прикладі європейських міст вона презентувала вдалі історії невеличких містечок та сіл, які змогли, фактично з повітря, зробити подію знаменитою на весь світ, тож сприяла додатковим надходженням у бюджет містечка чи селища.

Відтак, як зазначила спікер, невеличке фінське містечко Оулу щорічно збирає туристів, охочих взяти участь чи подивитись на змагання з гри на уявній гітарі.

Наталія Склярська відзначила й українське місто Кам'янець-Подільський, місцева влада якого дозволила використовувати історичну фортецю для проведення всіляких фестивалів, що вплинуло на значний розвиток туризму в цьому місті.

На завершення доповідачка додала, що коли в цій справі будуть вдало співпрацювати три структури: громада – влада – бізнес, то лише тоді подієвий туризм у місті буде дійсно розвиватися.

Після доповідей спікерів, учасники Форуму мали можливість перейти до практичної частини, де мали визначити стратегію розвитку у декількох сферах, що є важливими для розвитку міста.

Надрукувати
мітки:
коментарів