Поділитись:

Бізнесменів Луцька каратимуть високими штрафами за неоформлених підлеглих

П'ятниця, 17 червня 2016, 16:47

За використання праці неофіційно влаштованих працівників підприємцям Луцька доведеться сплатити штраф у розмірі 30-ти мінімальних зарплат за кожного такого підлеглого (43 500 гривень).

Про це було сказано на Координаційній раді з питань розвитку малого та середнього підприємництва у Луцьку 17 червня, яка відбулася у ЦНАПі.

Зміни у трудовому законодавстві, які вступили в дію з 1 січня 2015 року, розтлумачила начальник відділу з питань додержання законодавства про працю Управління держпраці у Волинській області Наталія Киричук.

Експерт твердить, що часто підприємці ігнорують зміни до законодавства, мотивуючи це словами: "ми не знали, не бачили". Саме тому вона вирішила роз'яснити усі зміни, аби згодом не виникало таких непорозумінь.

Наталія Киричук зазначила: якщо під час перевірки чи звернення працівників до органів контролю виявиться, що працівника найнято на пів чи чверть ставки, але задіяний він на повну ставку, роботодавцеві також доведеться сплатити 30-кратний штраф (43 500 гривень).

Ще одне порушення – затримка виплати заробітної плати більше, ніж на місяць. За нього передбачено штраф у 3-кратному розмірі мінімальної заробітної плати (4 350 гривень). До відповідальності притягатимуть незалежно від кількості працівників на підприємстві.

Порушенням, за яке передбачено штраф у розмірі 10 мінімальних зарплат (14 500 гривень), вважається відсутність на підприємстві мінімальних гарантій оплати праці (оплата за роботу в нічний час, компенсації на відрядження чи відпустки, індексації).

За порушення роботодавцем прав своїх працівників, яких призвали на строкову військову службу? передбачено штраф у розмірі 10 мінімальних зарплат (14 500 гривень).

Експерт додала, що за інші порушення трудового законодавства, незалежно від кількості працівників, передбачено штраф у розмірі однієї мінімальної зарплати.

Наталія Киричук також зауважила, що таке поняття, як стажування, законодавством не передбачено. А тому праця неофіційно влаштованих робітників, які буцімто стажуються, є порушенням законодавства.

Дискусійним стало питання проведення позапланових перевірок ДФС.

Як повідомила Наталія Киричук, позапланову перевірку проводять у випадку, якщо фізична особа поскаржилася на підприємство. Однак закон не передбачає, що у скаржника повинна бути трудова книжка з цієї організації.

Присутні підприємці резонно зауважили, що в такому разі поскаржитися зможе будь-хто, переслідуючи навіть якісь корисливі цілі.

*З 1 травня мінімальна зарплата встановлена у розмірі 1450 гривень.

Надрукувати
мітки:
коментарів