Поділитись:

ЛПЕ просить у депутатів дозволу на отримання кредиту

Середа, 22 червня 2016, 12:14
ЛПЕ просить у депутатів дозволу на отримання кредиту

ЛПЕ хоче взяти овердрафтовий кредит терміном на 12 місяців для оплати електроенергії.

Депутати на найближчій сесії мають вирішити чи давати дозвіл ЛПЕ на отримання овердрафного кредиту. Про це йшлося 22 червня під час засідання постійної комісії міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва.

Головний бухгалтер підприємства Лариса Каткова сказала, що на ЛПЕ значно покращилась ситуація, коли з міського бюджету вони отримали компенсацію на перевезення пільгових категорій. Адже це дало змогу повністю погасити заборгованість із зарплат, а це, за словами бухгалтера, за останніх п'ять років вперше.

"У нас є така вагома стаття, як витрати на електроенергію, і в ринкових умовах нам ніхто не буде давати жодних пільг на це. Тому просимо дозвіл на отримання овердрафтового кредиту на здійснення платежу. Це своєрідна кредитна лінія. Сума, яку хочемо взяти, – 998 500 тисяч гривень терміном на 12 місяців", – сказала Лариса Каткова.

Заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко зазначив, що в ЛПЕ час від часу виникає ситуація, коли їм не вистачає коштів.

Депутат Луцькради Сергій Шкода зауважив, що він проти цього кредиту. Аргументував це тим, що міська рада виступає гарантом кредиту і бере на себе відповідальність. Однак рішення про використання цих коштів будете приймати директор і бухгалтер.

Сергій Григоренко наголошував на тому, що їм цей кредит треба "для підстраховки". Не дивлячись на те, що депутати вже виділяли їм 18 мільйонів ЛПЕ, все ж таки бракує коштів. Тому в липні депутати мають приймати рішення про виділення додаткового фінансування.

"Виділили 18 мільйонів, з яких ми закрили борг перед "Богдан-лізинг", перед охоронною фірмою "Багіра", плюс вдбулось підвищення зарплат на підприємстві. В кінці липня ми будемо приймати рішення, що робити далі і де брати кошти на фінансування. Бо спочатку планувалось, що цих коштів вистачить до вересня", – сказав Сергій Григоренко.

Врешті депутатська комісія майже одноголосно підтримала проект рішення.

Надрукувати
мітки:
коментарів