Поділитись:

Яким може бути пам'ятний комплекс "Волинь – земля Героїв" у Луцьку

Вівторок, 28 червня 2016, 09:31
Яким може бути пам'ятний комплекс

Благодійна організація "Меценати для солдата" оприлюднила концепцію пам'ятного комплексу "Волинь – земля Героїв".

Проект брав участь у конкурсі громадських ініціатив, але не набрав необхідної кількості голосів.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЯКІ ПРОЕКТИ ЛУЧАН РЕАЛІЗУЮТЬ ЗА МІСЬКІ ГРОШІ

Однак, як повідомили активісти у Facebook, отримавши розумінням міського голови Миколи Романюка та узгодивши деталі із заступниками Сергієм Григоренком і Юрієм Моклицею, відкорегований відповідно до концепції центрального парку пам'ятний комплекс новітньої історії "Волинь – земля Героїв" подали на розгляд міської ради.

Яким може бути пам'ятний комплекс

Яким може бути пам'ятний комплекс

Відповідно до концепції, територія пам'ятного комплексу буде поділена на три мікрозони:

1.Зона пам'яті.
Художня металева стела з об'ємними голубами, що здіймаються у небо, та місцем для лампадок символізуватиме надію на мир та віру в тих, що боронять нашу землю від агресора. У підніжжі навколо стели – металевий український вінок, що символізуватиме теплі обійми матерів та дітей, які щодня чекають своїх рідних чоловіків живими з фронту, а особливо вінок символізуватиме обійми пам'яті усього українського народу для тих, хто уже ніколи не повернеться додому. Навколо стели планується монтаж декількох інформаційних щитів з хронологією ключових новітніх подій України, що надасть зоні пам'яті додаткового інформаційно-виховного аспекту.

2.Зона відпочинку
Реконструйована альтанка з художніми елементами, зелені насадження, лави, художні ліхтарі, що через специфічні художні елементи видаватимуть світло у вигляді тризуба, слугуватимуть додатковим місцем проведення часу для лучан та туристів, символізуючи їхнє перебування на терені комплексу, як небайдужість до подвигів бійців, що перебувають у зоні АТО, та пам'ять про полеглих у зоні АТО.

3. Фотозона
Услід за сучасними тенденціями щодо вагомості онлайн-ресурсів пам'ятний комплекс оснащений патріотичною фотозоною, на меті якої є створення художнього сучасного осередку патріотизму. Шляхом фотознімків відбуватиметься популяризація комплексу в онлайн-мережі з відповідним хештегом. Основний акцент фотозони – художня металева стела з етносимволом українського народу – маками та металеві силуети бійців із сім'ями, що означатимуть безапеляційну вагомість сучасних Героїв у культурі та відпочинку громади.

Яким може бути пам'ятний комплекс

Яким може бути пам'ятний комплекс

Яким може бути пам'ятний комплекс

Питання щодо пам'ятного комплексу вирішуватимуть 30 червня на сесії міської ради.

Надрукувати
мітки:
коментарів
14 квітня 2024
16:00
01 квітня 2024
29 березня 2024
14:33
13 березня 2024
10 березня 2024
06 березня 2024
19 лютого 2024
09 лютого 2024
11:08
08 лютого 2024
16:51