Поділитись:

Чи мав право радикал Була роздавати вила на 23 окрузі?

Четвер, 30 червня 2016, 14:17

Кандидат Сергій Була у Кандидат Сергій Була у "Камінь-Каширському" районі роздає "антикорупційні" вила

Активісти намагаються з'ясувати, чи дарування представником Радикальної партії та кандидатом в народні депутати Сергієм Булою вил на 23 окрузі не було порушенням закону, а точніше підкупом виборців.

Про це на прес-конференції, присвяченій спостереженням над підготовкою до виборів, повідомили представники Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області.

Як повідомила координатор Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області Катерина Шарпата, вони ще не з'ясували, чи мав право роздавати такі подарунки своїм виборцям Сергій Була.

"Проблема в тому, що у статті 74, частині 14 Закону "Про вибори народних депутатів України" сказано, що непрямим підкупом виборців вважається уся роздана продукція, яка перевищує вартість 3 % мінімальної заробітної плати. На сьогодні – це 43 гривні 50 копійок.

Зі слів активістів, кандидат пообіцяв надати документи, які підтвердять, що вартість вил не перевищує цю суму, але на сьогодні вони підтвердження не отримали.

Нагадаємо, що кандидат у народні депутати в окрузі № 23 Сергій Була під час зустрічі з виборцями Камінь-Каширського району наприкінці червня роздавав людям вила, які називав антикорупційними.

Із власних спостережень додамо, що ціна на самі вила (без ручки) на онлайн-площадці з продажу OLX.ua коливається в межах 35–120 гривень.

Автор фото:OLX.ua

Автор фото:OLX.ua

Автор фото:OLX.ua

Надрукувати
мітки:
коментарів