Україна зможе експортувати свинину до ЄС через 10–20 років, – експерт

Україна зможе експортувати свинину до країн Європейського Союзу мінімум через 10 років, а може й 20.

Таку думку висловила експерт з питань економічної інтеграції та торговельної політики, директор з наукової роботи Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Вероніка Мовчан під час круглого столу щодо асоціації Україна-ЄС в Луцьку 4 липня.

Зі слів Вероніки Мовчан, незважаючи на прискіпливі вимоги ЄС до товарів тваринного походження, Україна отримала дозвіл на продаж молочних продуктів, м'яса птиці, риби та побічних продуктів тваринного походження.

Однак,на два товари тваринного походження Україна поки не має дозволу: яловичину та свинини.

Щодо першої, експерт вважає, що найближчим часом України таки отримає доступ на продаж.

"На скільки мені відомо, там великих проблем немає", – каже Вероніка Мовчан.

А щодо свинини, прогнози експерта не надто втішні.

"Щодо свинини, мій прогноз – мінімум 10 років, а може й 20. В Україні зараз є так звана африканська чума свиней. На скільки я знаю, Іспанії знадобилося чи то 25, чи 30 років, щоб подолати цю хворобу. Я не думаю, що Україні вдасться це зробити швидше", – вважає експерт.

* * *

Сподобалося? Підпишіться на нашу сторінку в Facebook. Також завжди будьте в курсі найважливіших новин, використовуючи чат-бота у Messenger. Ми не будемо спамити. Чесно :)
Якщо ви помітили помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Надрукувати
Луцьк
Опубліковано:
04.07.2016 18:40
Переглядів511
Коментарів0
Поділитись
Залишити коментар
Коментувати
останні новини
10-12-2017 09-12-2017 08-12-2017
Вибір редактора

Рейтинг