Поділитись:

Біля басейну облаштують парковку

Середа, 06 липня 2016, 12:45

ТзОВ " Проміньпарксервіс" облаштує безкоштовну парковку між "Променем" та басейном.

Забудовник зріже до 17 старих дерев, а натомість обіцяє посадити більше. Про це 6 липня розповів заступник міського голови Юрій Моклиця на засіданні міськвиконкому.

Юрій Моклиця повідомив, що на попередньому виконкомі цей проект рішення не підтримали, оскільки було ряд зауважень до договору, який має укласти басейн, що на Грушевського, із ТзОВ "Проміньпарксервіс". Всі зауваження були узгоджені і враховані, тому на це засідання виконкому Юрій Моклиця представив новий договір зі змінами. Зокрема, ключові зміни стосувались потенційної загрози, що в перспективі ця земельна ділянка буде вічужена інвестором. Тому в пункті 4.1 договору прописали, що всі зміни будуть затверджуватись рішенням виконкому. Також в пункті 4.4 цього ж договору написано, що всі поліпшення та земельна ділянка залишаються у власності територіальної громади міста.

Член виконкому Олег Бондарук поцікавився, чому не можна було зробити ту парковку на спортивному майданчику, що за басейном, і тим самим зберегти зелені насадження. Втім, Юрій Моклиця зауважив, що майданчик має бути, бо в комплексі передбачають не лише плавання. До того ж планують збудувати басейн, яким займе частину цього майданчика.

Щодо дерев, то за словами Юрія Моклиці, за поперднім підрахунком буде видалено орієнтовно 17 дерев, а досаджено 19.

"Більшість дерев – це ялини і липи, частина із яких перестиглого віку. Вважаю, що в цій ситуації пріоритет інфраструктури має бути на першому місці", – зазначив Юрій Моклиця.

Депутат Луцькради Костянтин Петрочук додав, що дерева, які там ростуть, – це ялини та липи, більшість яких вже сухі.

Депутат Луцькради Ігор Поліщук зауважив, що мешканці Грушевського, 1 зібрали більше 200 підписів і хочуть висловити свою позицію із приводу будівництва цієї парковки.

До прикладу, лучанка Лілія Миронова сказала, що категорично проти, аби на місці, де ростуть 35 дерев, була парковка. Натомість мешканці вимагають облаштувати там сквер і поставити декілька лавочок.

Секретар Луцькради Юлія Вусенко поцікавилась, чому ж мешканці не виступили проти вирубування дерев під будівництво великого спорткомплексу поряд із басейном.

"Чому ніхто нічого не казав і не був проти будівництва нового спорткомплексу, коли було знищено більше 100 дерев, а не 15? Нині ж ми говоримо про облаштування невеликого паркувального місця із збереженням деяких старих та насадженням нових дерев", – сказала Юлія Вусенко.

Представник ТзОВ "Проміньпарксервіс" Андрій Маруняк зазначив, що там дійсно буде видалено декілька дерев, однак будуть відсаджені молоді дерева. На площі перед "Променем" встановлена зрошувальна система, і у вересні там також висадять дерева.

Директор басейну Віктор Самчук зауважив, що питання з парковками назріло давно, оскільки там за рік відбувається до 40 масових заходів і батьки, які приїжджають підтримати своїх дітей, не мають де поставити свій транспорт.

"Тут має місце маніпуляція: зелена зона, сквер. Хочу зауважити, що це не зелена зона і не сквер – це територія для обслуговування басейну. Коли будувався інший плавальний басейн поряд, де зрізали вдвічі більше дерев, то ажіотажу такого не було", – сказав Юрій Моклиця.

Викинувши із договору речення "Мета договору – забезпечення тимчасового зберігання транспортних засобів" та прийнявши ще декілька змін, члени міськвиконкому підтримали проект рішеня.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЯКОЮ БУДЕ ПАРКОВКА БІЛЯ БАСЕЙНУ

Надрукувати
мітки:
коментарів
21 березня 2024
08 березня 2024
24 лютого 2024
11:02
14 лютого 2024
09 лютого 2024
08 лютого 2024
27 січня 2024
01 січня 2024
29 грудня 2023
02 жовтня 2023