Поділитись:

На території автостанції № 1 хочуть збудувати торговий комплекс

П'ятниця, 15 липня 2016, 12:39

Підприємці, які працюють на автостанції № 1, хочуть, щоб міська рада не демонтувала кіоски і зберегла їхні робочі місця.

На території автостанції кіоски, які встановили нещодавно, хочуть демонтувати. Про це розповів перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев 15 липня під час спільної наради представників міської влади та ініціативної групи підприємців, котрі ведуть підприємницьку діяльність на території автостанції.

Тарас Яковлев на початку наради зазначив, що позиція міської ради полягає в тому, щоб навести порядок у розміщенні тимчасових споруд, особливо тих, які встановлені без необхідних документів. Таких "незаконних" споруд у місті є орієнтовно три тисячі – це в основному гаражі та кіоски.

"Так сталось, що черга дійшла до автостанції, де розміщується ряд кіосків. Я знаю, що ви годуєте свої сім'ї і для багатьох з вас ці кіоски – джерело надходжень. Повірте, якби нам було байдуже, ми не проводили б наради, а просто приїхали й демонтували споруди", – сказав Тарас Яковлев.

Він зазначив, що останнім часом на автостанції збільшується кількість кіосків, що, на його думку, робиться навмисне керівництвом автостанції. До того ж конфліктна ситуація полягає ще й в тому, що підприємець Герун у суді довів право власності на частину земельної ділянки, яка розташована на території автостанції. Там він будуватиме торговий комплекс. Тарас Яковлев зауважив, що є можливість ведення переговорів з власником цієї земельної ділянки, під час яких можна буде домовитись про надання торгових площ у цьому комплексі для підприємців.

До того ж заступник міського голови анонсував, що на виконком винесуть проект рішення щодо демонтажу тимчасових споруд на території автостанції, які були встановлені нещодавно. Що ж до подальшої долі всіх інших МАФів (малих архітектурних форм), то міська рада затвердила проект детального планування (ПДП) території автостанції, на якій розміщені ці тимчасові споруди. Втім, чиновник запевнив, що міська рада зі свого боку намагатиметься зберегти якомога більше об'єктів торгівлі. Щоправда, зберегти місця для всіх підприємців все ж таки не вдасться.

Голова ініціативної групи Віктор Шевчук, вислухавши позицію представника міськради, зазначив: те, що група почула, їх влаштовує. Однак підприємці хочуть щоб в чинний ПДП внесли зміни так, щоб зберегти всі їхні робочі місця і врахувати їхні інтереси, а вони, своєю чергою, проведуть так звану інвентаризацію серед підприємців, щоб зрозуміти, хто встановив кіоски на території автостанції нещодавно.

"Єдине, що ми хочемо, – це зберегти робочі місця для всіх. Бо виникає враження, що міська рада підіграє лише одному підприємцю – Геруну", – зауважив Віктор Шевчук.

Однак Тарас Яковлев запевнив, що ніхто нікого не лобіює, та додав, що вони не дійдуть згоди, якщо основне завдання ініціативної групи – зберегти всі робочі місця, а це означає – й всі кіоски. Оскільки, відповідно до нового ПДП, їх там має бути значно менше.

"Ніхто нікого не лобіює, є беззаперечний факт: в нього є право власності, і він має право на те, щоб захищати свою приватну власність", – відповів Тарас Яковлев.

Натомість Віктор Шевчук висловив пропозицію, щоб під час процесу прийняття рішення щодо кількості тимчасових споруд на території автостанції обов'язково були присутні представники підприємців і щоб рішення приймалось із врахуванням їхніх інтересів. Представники міськради погодились на це.

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 березня 2024
18 березня 2024
13 березня 2024
14 лютого 2024
11 січня 2024
11:45
25 грудня 2023
22 грудня 2023
18 грудня 2023
15 грудня 2023