Поділитись:

Екс-прокурор Волині визнав, що не був повноцінним керівником, – Луценко

Субота, 16 липня 2016, 18:18
Екс-прокурор Волині визнав, що не був повноцінним керівником, – Луценко

Колишній прокурор Волинської області Дмитро Чепіжак визнав, що був просто посадовою особою, а не повноцінним керівником.

Про це розповів Головний прокурор України Юрій Луценко на запитання журналіста Ділового видання "Конкурент".

"Він це чесно визнав, що не був повноцінним керівником і відбув у той підрозділ, з якого приїхав. Чи справиться він з позицією заступника? Покаже час", – заявив Генеральний прокурор.

Зі слів Юрія Луценка, ситуація у Волинській та Рівненській областях "абсолютно дзеркальна": "І тут, і там прокурор був просто посадовою особою, а заступники займалися в тому числі і незаконними справами".

Крім цього, Генпрокурор заявив, що звільнення з посади Чепіжака ніяк не пов'язане із тим, що останній свого часу був серед так званих підписантів проти Луценка.

"Чесно, я навіть не пам'ятаю хто підписувався, а хто ні. На скільки я розумію, підписалися майже всі. Але я не маю наміру міняти Дніпропетровського прокурора, Харківського, Сумського. І чи вони підписувалися, чи ні, я не вивчав", – пояснив Юрій Луценко.

Він припустив, що обласні прокурори отримали "наказ зверху" залишити свій підпис під цим зверненням.

"Ми ж розуміємо, що Прокуратура – напіввійськове формування. Людей наполегливо попросили підписати заяву. Крім того, така наполегливість керівництва Генпрокуратури співпадала з небажаннями обласних прокурорів бачити Луценка в керівному кріслі. І вони не помилилися", – каже Генпрокурор.

На підтвердження своїх слів Луценко наводить приклад нещодавнього затримання заступника рівненського прокурора.

"Є два варіанти: або прокурор в темі, або в долі. Якщо він не в темі – він поганий прокурор. Якщо знає і нічого не робить – значить він в долі. І той, і той варіант приводить до звільнення", – резюмував Юрій Луценко.

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024