Поділитись:

"На місці зрізаних дерев на Лесі Українки посадять липи", – Луцькрада

Вівторок, 26 липня 2016, 17:24

Представники Луцької міськради пояснили лучанам чому проспект Волі розширятимуть і що буде із шашкою Трилінського, яку викопали під час реконструкції вулиці Лесі Українки.

Нині на вулиці Лесі Українки дерева не ріжуть. Про це розповів 26 липня перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев під час робочої наради з обговорення реконструкції вулиці Лесі Українки та проспекту Волі.

Депутат Луцькради Павло Данильчук заявив: люди прийшли почути, що буде із центральною вулицею міста, яка доля чекає на дерева, які ще не зрізали, що буде з шашкою Трилінського і чи є необхідність у розширені проспекту Волі.

Начальник департаменту ЖКГ Юрій Крась розповів, що шашку Трилінського збережуть і вимостять по обидва боки вулиці Лесі Українки.

"Ми домовились із Ігорем Алексєєвим (громадський активіст – прим. ред.), що коли заплануємо видаляти якісь дерева, то зустрінемось із його фахівцями. Тому дерева там не будуть вирізати. А на місці тих, що вже зрізали, посадять липи. Якщо ж дерева будуть вирізати, то це буде спільне рішення", – додав Тарас Яковлев.

Мистецтвознавець Олена Романюк зауважила, що шашку Трилінського не варто демонтовувати чи мостити по обидва боки вулиці. На її думку, можна було б лише зняти верхній шар асфальту і залишити шашку Трилінського відкритою.

"Проведімо аналіз та історичне дослідження цієї вулиці", – сказала мистецтвознавець і запропонувала свою допомогу.

Ігор Алєксєєв сказав, що місто повинне розвиватись але до цього треба долучати громадськість. Також він додав, що проспект Волі не є аварійним і особливої потреби розширяти його не було. На це Тарас Яковлев відповів, що міська рада готова слухати думки людей і хоче зробити проспект Волі так, щоб це влаштувало всіх мешканців.

"Проспект Волі може й не аварійний, але ремонтувати його треба дуже серйозно", – зазначила лучанка Людмила Михайлівна.

Громадський активіст Володимир Бут-Гусаїм поцікавився, де подінеться бруківка, яку зняли на вулиці Лесі Українки і коли там почнуть садити дерева.

"Придатною бруківкою ми викладемо пішохідну доріжку на вулиці Кравчука, а дерева плануємо посадити до зими", – відповів йому Юрій Крась. Втім Володимир Бут-Гусаїм запевнив, що це неправильно, оскільки дерева варто садити весною, тому що взимку вони можуть померзнути.

Громадський активіст Михайло Шелеп запропонував заступнику міського голови дати доручення всім начальникам підрозділів, аби вони оповіщували громадськість щодо планів реконструкцій чи інших подібних заходів.

"Давайте відходити від "совкового" підходу", – сказав Михайло Шелеп.

Тарас Яковлев запропонував обговорити з ініціативною групою формування громадської думки доцільність розширення проспекту Волі. Або ж підняти це питання у формі петицій і на основі отриманих результатів щось робити.

Після двогодинної жвавої дискусії робоча нарада завершилась.

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 березня 2024
16 березня 2024
14 березня 2024
22 лютого 2024
12:51
14 лютого 2024
06 лютого 2024
02 лютого 2024
31 січня 2024
27 січня 2024
22 січня 2024