Поділитись:

На Бандерштат їде музикант, якого не пустили в Польщу через "ідеологію бандерівців"

П'ятниця, 29 липня 2016, 14:16
На Бандерштат їде музикант, якого не пустили в Польщу через

На Бандерштат їде музикант, якого не пустили в Польщу через

Художник, громадський діяч та лідер гурту OT VINTA Юрій Журавель виступить на гутірковій сцені Бандерштату-2016.

Про це повідомляє прес-служба фестивалю.

"За роки роботи Юрій Журавель виявив себе і актором, і сценаристом, і аніматором. А гурт OT VINTA, лідером якого він є, виробив навіть власний стиль "украбілі", українізувавши американський музичний напрям. З-під його рук вийшли відверті карикатури політиків та громадських діячів. А сьогодні Юрій Журавель презентував патріотичну книгу "Битва за землю рідну" з унікальними ілюстраціями", – повідомляють організатори Бандерштату.

Юрій ЖуравельЮрій Журавель

Нагадаємо, що концерт українського гурту, який мав відбутися 2 липня у польському Перемишлі, скасували за наполяганням місцевої влади.

Місцеві активісти звинуватили групу "в сприянні ідеології бандерівців". Як наслідок, прикордонники не дозволили гурту OT VINTA потрапити до Польщі.

Як повідомляє Ліга. Новости, у червні до мера Перемишля звернулися фанати місцевої футбольної команди "Полонія", які закликали скасувати концерт у зв'язку з тим, що в ньому братиме участь українська група OT VINTA. Вони звинуватили цю групу, зокрема її соліста Юрія Журавля, в пропаганді культу Степана Бандери і ОУН-УПА. Про це нібито повинні були свідчити фотографії групи під пам'ятником Бандері.

Надрукувати
мітки:
коментарів