Поділитись:

Лучани протестують через лічильник "Волиньгазу"

Понеділок, 01 серпня 2016, 13:22

Лучани вкотре протестують проти встановлення загальнобудинкових газових лічильників. Після перших зібрань, мешканці будинків переймають досвід протестів та вважають таке встановлення порушенням.

ПАТ "Волиньгаз" коментує ситуацію та застерігає людей від протестів, мотивуючи таку відводу підвищенням тарифів на газ. Голова ОСББ "Лучани" Юлія Саботюк розповіла, чому такі дії "Волиньгазу" слід вважати незаконними, – пише Волинське Агентство Розслідувань.

Нове протистояння між мешканцями будинків та працівниками "Волиньгазу" відбулося на вулиці Федорова, 5 в понеділок, 1 серпня.

Мешканці розповідають, що першу хвилю обурення спричинило повідомлення про встановлення лічильника. Отож, самоорганізувавшись жителі Федорова написали колективне звернення до ПАТ "Волиньгаз" та зібрали понад 60 підписів.

Очевидно, що у день встановлення будинкового лічильника люди вийшла на вулицю та вимагали встановити їм індивідуальні лічильники замість загальбудинкового. Натомість службовці, які приїхали встановлювати лічильник викликали патрульних поліцейських.

Житель будинку Петро вважає таке встановлення незаконним. Мотивує це так: "Одна бабушка готує один раз на день, а можливо й на два. Чому старша жінка з маленькою пенсією має платити за когось іншого".

Також чоловік обурюється підвищенням тарифів на газ. Із його слів, людям, які відмовляються встановлювати лічильник підвищать тарифи на газ удвічі.

Зрозуміло, що жителі будинку усі одноголосно не підтримують таких підвищень. Інший житель будинку каже, що ніяких актів на відмову складати не буде. За його словами, як тільки жителі підпишуть акт про відмову від лічильника, тарифи на газ підвищать. Чоловік вважає таку відмову не доречною, адже не відмовляється від лічильника, а вимагає дотриматися свого права на встановлення індивідуального газового лічильника замість загальнобудинкового.

До слова, помітивши журналістів, службовці відразу сіли в автомобіль та поїхали з місця події.

Надрукувати
мітки:
коментарів