Поділитись:

Як працюватимуть групи реагування поліції на Волині

Середа, 03 серпня 2016, 19:35
Як працюватимуть групи реагування поліції на Волині

3 серпня на Волині розпочали роботу групи швидкого реагування патрульної поліції.

Про методи діяльності новосвторених груп написав на своїй сторінці у Facebook міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Волинська область – п'ята після Київської, Львівської, Харківської і Хмельницької, де реалізується стратегія створення нової поліцейської системи сервісу і безпеки в сільській місцевості, невеликих міст і селищ. Територію області, яка розділена на зони забезпечення правопорядку, будуть цілодобово патрулювати 38 груп швидкого реагування. Всього до складу підрозділів реагування входять 508 співробітників.

Як повідомив Аваков, в кожній групі – по двоє поліцейських. Автомобілі оснащені сучасними засобами зв'язку, зокрема планшетними ПК, за допомогою яких співробітники мають можливість оперативно отримувати інформацію з електронних баз даних НПУ та МВС. Групи будуть нести чергування в цілодобовому режимі: 4 зміни, кожна з яких чергуватиме 12 годин.

Вся інформація про правопорушення на території обслуговування надходить керівнику зміни реагування патрульної поліції відділу або відділення поліції, який на інтерактивній карті в онлайн-режимі бачить дислокацію нарядів поліції і оперативно керує ними, направляючи на виклики.

Крім того, зазначив Аваков, патрульні поліцейські будуть виконувати частину функцій, які раніше були закріплені за дільничними інспекторами, співробітниками поліції у справах дітей, а також гарантуватимуть безпеку дорожнього руху.

Як працюватимуть групи реагування поліції на Волині

Так, патрульні будуть проводити профілактичну роботу з особами, які перебувають на адміністративному обліку, надавати допомогу населенню, здійснювати комунікацію з територіальними громадами.

Зі слів Арсена Авакова, така універсалізація дозволить максимально наблизити поліцейський сервіс до населення і надати всю можливу допомогу в складних ситуаціях.

Як показала практика в областях, де вже запрацювала нова система, впровадження груп реагування набагато скоротило час прибуття поліції на виклик: у містах з 15-20 хвилин до 7, а в селі від 1-2 годин до 20 хвилин.

До слова, на Волині оголошено конкурсний набір на службу в поліцію. Під час конкурсу будуть відбиратися кандидати на 60 вакансій: 15 слідчих і 45 дільничних офіцерів поліції.

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
14:00
10 квітня 2024