Поділитись:

Луцькі бізнесмени потрапили до ТОПу впливових осіб міста

Субота, 02 січня 2016, 18:45

Чимало представників бізнесу, серед яких директор ПАТ "Луцьксантехмонтаж №536"​ Ігор Чорнуха, генеральний директор компанії "Модерн-Експо" Петро Пилипюк, керівник "СКФ Україна" Володимир Цибульський, директор будівельної компанії "Інвестор" Андрій Разумовський, голова Ради директорів VolWest Group Віктор Корсак потрапили до рейтингу впливових лучан, створеного журналістами.

У "Топі впливових" його упорядники намагалися визначити тих, хто живе і діє саме у міській "системі координат", уникнувши обласного чи й всеукраїнського масштабу. Рейтинг підготувала редакція інтернет-видання "Район.Луцьк".

"Вони визначають те, як живе наше місто. У їхніх руках – або влада, або гроші, або статус морального авторитета, або медійні механізми впливу на тисячі лучан. Одним словом – можливості перетворювати в дію власні рішення щодо життя окремих галузей, а то й цілого міста Луцька", – зазначають автори рейтингу.

То – перша в історії місцевих медіа спроба суто міського рейтингу впливових. Себто не просто впливових лучан, а лучан, які мають вплив на життя у Луцьку.

Передусім, до уваги бралися представники сфер політики, влади, бізнесу, культурного та медійного середовища. Саме у цих сферах приймаються найважливіші "міські" рішення – щодо роботи комунальної сфери міста, його розбудови, зміни інфраструктури, вибору представників влади, інвестицій, створення робочих місць, формування громадської думки тощо.

При формуванні рейтингу журналісти враховували такі фактори, як кількість людей, на яких має вплив кожна персона, фінанси, які або є власністю персони, або нею контролюються, до яких і до скількох середовищ належить особа.

"У редакції навіть жарт з'явився: якщо колись мер міста буде мати у власності промисловий завод, писатиме пісні, по неділях читатиме проповіді у храмі, а у будні дні вестиме новини на місцевому телебаченні – його впливовості ніхто не переплюне", – твердять журналісти.

Іншими двома факторами, які вплинули на оцінювання впливовості людей, стало те, наскільки людина протягом 2015 року використовувала свій вплив, а також рівень її моральної авторитетності.

Кожен з цих факторів оцінювався відповідною кількістю балів, після чого середній бал по усіх факторах і визначав місце у ТОП-50.

1. Микола Романюк, 57 років, Луцький міський голова

2. Олександр Товстенюк, 38 років, голова правління Фонду Ігоря Палиці "Новий Луцьк"

3. Ігор Чорнуха, 37 років, генеральний директор ПАТ "Луцьксантехмонтаж №536"​

Впливовість Ігорю Чорнусі забезпечує посада генерального директора ПАТ "Луцьксантехмонтаж №536" та давні зв'язки його батька Віктора Чорнухи, який кілька десятиліть впевнено забудовував місто Луцьк.

Рік, що минає, не був для Ігоря Чорнухи успішним у політичному плані, адже він не став депутатом Волинської обласної ради. Проте його бізнес й надалі процвітає. Наразі майже завершилося будівництво багатоквартирних будинків на Набережній, 8,10 та Кримського, 6. Цього року компанія розпочала втілювати у життя ще два проекти житлових комплексів у місті – на проспекті Перемоги та Арцеулова, 12.

Крім того, ПАТ "Луцьксантехмонтаж №536" – традиційний фаворит для Луцької міської ради, коли мова йде про будівництво чи реконструкцію об'єктів за бюджетні кошти. Відтак цього року саме спеціалісти будівельної компанії займалися реконструкцією Палацу учнівської молоді та завершили облаштування вольєрів у Луцькому зоопарку.

4. Петро Пилипюк, 44 роки, керівник компанії "Модерн-Експо"

Петро Пилипюк очолює одне з найуспішніших підприємств міста Луцька "Модерн-Експо". Підприємство виготовляє торгові стелажі, холодильне обладнання, касові бокси, "рішення" для товарів в магазинах на АЗС, обладнання з нержавіючої сталі. Вироби компанії експортують до 54-х країн світу. Серед клієнтів такі відомі бренди, як "Пепсі" "Макдональдс" та "Кока-кола".

Крім того, "Модерн-Експо" має представництва у Парижі, Дубаї, Любліні, Берліні, заводи в Україні та Білорусі.

Неймовірний успіх підприємства та його лідерські позиції на ринку забезпечують генеральному директорові компанії широкі можливості для впливу як на місцеву владу, так і на бізнес-середовище міста. До того ж саме Петро Пилипюк очолює Регіональну раду підприємців у Волинській області. А також є співзасновником благодійного фонду "Волинь 2014" - одного з небагатьох місцевих фондів, який справді займається чистою благодійністю без політичного піару.

5. Ігор Лапін, 46 років, народний депутат України

6. Володимир Горгут, 60 років, перший заступник голови правління Волинської облспоживспілки

Автор фото:p-p.com.ua
Володимир Горгут вже 20 років працює на різних посадах споживчої кооперації Волинської області. З 2011 року він займає посаду першого заступника голови правління Волинської облспоживспілки, серед активів якої Варшавський, Центральний та Худобо-фуражний ринки, де облаштовано майже 4 тисячі торгових місць.

Постійні скандали навколо цих ринків, кримінальні справи, судові тяганини щодо землі та власності – все це роками супроводжує діяльність спілки та її керівників, але аж ніяк не стає їм на заваді й надалі розпоряджатися долею головних торгових площ міста.

Найбільше пристрастей у цьому році розгорнулося навколо оренди земельної ділянки для обслуговування Центрального ринку. У лютому 2015 року депутати Луцькради продовжили договір оренди на 2 роки. Проте у травні стало відомо, що Волинська облспоживспілка через суд продовжила оренду ділянки терміном на 5 років. Наразі судова тяганина триває.

Аби краще уявити можливості та вплив Володимира Горгута також варто зважати на те, що Волинська облспоживспілка об'єднує 11 райспоживспілок, 4 районних споживчих товариства, 67 споживчих товариств. На сьогодні в системі споживчої кооперації області працює понад 2,5 тисячі осіб. Офіційні річні обсяги товарообігу перевищують 200 мільйонів гривень.

7. Володимир Цибульський, керівник "СКФ Україна"

Автор фото:4vlada.com
Володимир Цибульський – ще один успішний представник місцевого бізнес-середовища та вже понад 10 років незмінний керівник "Луцького підшипникового заводу", який нині входить до корпорації "СКФ". Спеціалізується компанія на виробництві роликових конічних та голчатих підшипників, компонентів підшипників та має широкі ринки збуту в країнах СНД, Європи, Америки, Азії. На луцькому заводі працює близько півтори тисячі людей. Річні обороти компанії вимірюються сотнями мільйонів гривень.

Володимир Цибульський безперечно має авторитет та вагу серед свої колег та місцевих чиновників. Він частий представник громадських дорадчих органів при офіційних установах, у близьких стосунках з міським головою Миколою Романюком..

Крім того, бізнесмен очолює Волинське обласне об'єднання Федерації роботодавців України, яке представляє інтереси 29 організацій роботодавців, до яких входять 523 підприємства Волинської області. На підприємствах, які входять до членських організацій Волинського обласного об'єднання організацій роботодавців працює близько 41 тисячі працівників.

8. Андрій Разумовський, 31 рік, директор будівельної компанії "Інвестор"

Автор фото:volyn.tabloyid.com
Напередодні Дня Незалежності луцький міський голова Микола Романюк демонстрував журналістам видання "Район. Луцьк" проект благоустрою майданчика біля знаменитого Дому скульптора Голованя. Бруківка, акуратна стела, облагороджений берег річки – виглядало все сучасно і цивілізовано. "І що – зробите ще в цьому році?.." поцікавилися репортери. "Ну, якщо Разумовський не відмовиться зробити – тоді так!" - запевнив міський голова.

Андрій Разумовський став відомий загалу, коли у 2010 році обрався депутатом Луцької міської ради від партії "Сильна Україна". Після подальшого злиття цієї політичної сили з Партією регіонів Разумовський першим з міських регіоналів демонстративно покинув фракцію ПР. Пояснив, що робить це "на знак протесту проти політичної ситуації в країні".

Схоже, з політичною кар'єрою чоловік вирішив зав'язати, зосередившись натомість на кар'єрі бізнесовій. Сьогодні він очолює будівельну компанію "Інвестор", яка зводить котеджні містечка, а також є співзасновником компанії-виробника цементної плитки "БетонБрукСервіс". Сьогодні його структури реалізовують цілий ряд проектів у місті.

Про Разумовського уже давно не говорять як про сина свого батька – власника і очільника будівельної компанії "Луцький домобудівельний комбінат" Руслана Ваймана. І хоч батько, ясна річ, "дав путівку" синові саме у будівельний бізнес, все ж той зумів стати самостійним "суб'єктом впливовості", здобувши авторитет вправного бізнесмена і компетентного будівельника.

9. Михаїл (Зінкевич), митрополит Луцький та Волинський УПЦ Київського патріархату, 49 років

10. Ігор Коцан, 55 років, ректор Східноєвропейського університету імені Лесі Українки

11. Віктор Корсак, 46 років, голова Ради директорів VolWest Group

Впливовість голові Ради директорів VolWest Group Віктору Корсаку забезпечує його багатомільйонний бізнес.

Група компаній VolWest Group – потужна мережа різноманітних за напрямком бізнесів: торговельна сітка супермаркетів "Наш край", спортивно-розважальний комплекс "Адреналін Сіті", медіа-холдинг "Сім'я і Дім", (газета, журнал, радіо та кілька інтернет-видань), дистрибуційна компанія "SMART Logistics", компанія з продажу теплового, холодильного і кліматичного обладнання "Техно Модуль", Демидівський консервний завод (ТМ "Щедрий кухар"), комп'ютерна академія "Шаг", Шацький молокозавод, мережа піцерій "Тарантелла", компанія-розробник web-рішень SoftWest Group, Бізнес-академія практичного менеджменту та компанія "Кава Груп".

В компаніях, якими керує Віктор Корсак, працює близько 5 тисяч людей не лише у Луцьку, а й у інших обласних центрах України.

Певною мірою успішний старт VolWest Group дав батько Віктора – письменник та багатолітній шеф-редактор тижневика "Сім'я і дім" Іван Корсак. Проте саме менеджмент сина зробив компанію одним із бізнес-лідерів регіону.

12. Андрій Покровський, 40 років, бізнесмен, ініціатор створення "Сіті-Парку", розважального центру "Промінь"

Андрій Покровський – бізнесмен з багатолітнім досвідом. Ще п'ять років тому його ім'я стійко асоціювалося з місцевим гральним бізнесом, а саме мережею закладів "Альфа-казино". Проте із законодавчими обмеженнями Андрій Покровський перепрофілювався та впевнено вибудовує імідж добросовісного бізнесмена, який дбає про інших.

Саме Андрієві Покровському належить ініціатива з розбудови "Сіті-Парку" зі скейт-парком та облаштуванням дитячих майданчиків на березі річки Сапалаївки. Також серед його амбітних і важливих проектів – реконструкція кінотеатру "Промінь", яку він здійснює спільно з англійською фірмою-засновником ТЗОВ "РЦ "Промінь".

Цей рік для бізнесмена видався успішним й у політиці. У листопаді 2015 він отримав мандат депутата Луцької міської ради, куди балотувався за квотою президентської політичної сили БПП "Солідарність". Цей факт свідчить про спільні інтереси з чинним Луцьким міським головою Миколою Романюком. Розгортання активної політичної діяльності також є свідченням і того, що Андрій Покровський має амбітні плани щодо подальшого просування своїх інтересів у місті.

Єдине, що залишило у цьому році тінь на іміджі бізнесмена-політика, це поява на території "Сіті-Парку" скульптури Андрія Кузьменка (Скрябіна), яка була виконана не зовсім вдало. В емоційному пориві лучани нарікали не лише на авторку постаменту Ірину Дацюк, дісталося кілька зауважень й Андрієві Покровському.

13. Ніфонт (Солодуха), Митрополит Луцький і Волинський УПЦ Московського патріархату, 67 років

14. Петро Савчук, 44 роки, ректор Луцького національного технічного університету, депутат Волинської обласної ради

15. Юрій Ольховий, 60 років, власник групи компаній "ЛАД"

"Дорожня революція-2015" у Луцьку не була б можливою без структури, власником якої є Юрій Ольховий. І у цьому, і у попередні 20 років саме "Луцькавтодор" клав асфальт у місті, освоюючи мільйонні бюджети.

Перетворившись у цілу групу компаній, і промовисто назвавшись "ЛАД", структури Ольхового тепер включають у себе "Томашгородський щебеневий завод", "Рафалівський кар'єр",ТзОВ "ЛАД Бетон", ДП "Луцькавтодор- сервіс", "Гран-Інвест".

Злі язики приписують Ольховому кумівство з колишнім міським головою Антоном Кривицьким як причину успіху у бізнесі. Утім, захід кар'єри Антона Федоровича ніяк не позначився на масштабах діяльності Ольхового.

І навіть скандал зі звільненням Ольхового з посади голови Служби автомобільних доріг у Волинській області у 2010 році не підкосив бізнесмена. Нічого дивного – їздити по рівних дорогах хочуть усі прості смертні. А непрості смертні ще більше хочуть собі цих рівних доріг – не так для своїх авто, як для можливості сказати перед виборцями: "дивіться, це я добився!".

16. Святослав Кравчук, 62 роки, депутат Волинської обласної ради, лідер Волинської організації політичної партії "Наш край"

17. В'ячеслав Алфьоров, 62 роки, власник холдингу "Волиньторгхліб"

Один з перших луцьких бізнесменів. Який до того ж дотримується принципу "не ставати політиком, а дружити з політиками". Уникаючи усіма способами спроб медійників зробити його персону хоч трохи публічнішою.

У своїх бізнес-активах має, зокрема хлібний завод на "Кічкарівці", готель "Україна", а також скандальний луцький авторинок на Єршова. З останнім об'єктом у Алфьорова в 2015 році додалося клопотів: у Луцькраді всерйоз заговорили про потребу ліквідувати проблемний автобазар, відкривши натомість такий же в районі ДПЗ.

Кажуть, що саме через проблеми з авторинком Алфьоров цьогоріч робив усе, аби посилити власне лоббі у місцевих радах. Так, серед кандидатів у депутати були помічені давній друг Алфьорова, екс-мер Луцька Антон Кривицький (балотувався до міської ради від політичної партії "Наш край"), а також директор хлібзаводу на "Кічкарівці" Віталій Бобир. Щоправда ні той, ні той депутатського мандату не завоювали. Втім, є усі підстави вважати, що цими двома креатурами спроби Алфьорова розкласти яйця у різні політичні кошики не обмежилася.

18. Андрій Козюра, 36 років, генеральний директор ТзДВ "Юридична компанія "Ліга права", депутат Луцької місткої ради

Лучанам Андрій Козюра відомий і як депутат двох каденцій поспіль, і як кандидат на посаду міського голови, і як громадський діяч. За основним місцем роботи працює генеральним директором ТзДВ "Юридична компанія "Ліга права".

Його ім'я також пов'язане із будівництвом скандально відомого ТЦ "Буратіно" та відкриттям броварні "Карабас Барабас", а також із знову-таки скандальним початком будівництва житлового комплексу "Егоїст". Козюрі закидають, що чимало справ йому вдається залагоджувати завдяки дружбі й партнерству із сином міського голови Миколи Романюка.

Хай там як, та Козюрі вдається триматися на плаву і в політичній діяльності, і справах бізнесових, а відтак – мати вагу серед впливових лучан.

19. Олег Мерченко, 42 роки, генеральний директор "ПаккоХолдингу"

"ПаккоХолдинг" - то правонаступниця структури, яка до 2007 року звалася "Корпорацією ПАККО", а ще раніше почалася з гуртівень "Волиньпак", перша з яких була відкрита на місці бази "Волиньбакалія".

Олег Мерченко очолив компанію після того, як від справ відійшов її засновник Володимир Мікуліч. Розмір статутного капіталу "ПаккоХолдингу" сягає 200 мільйонів гривень. Холдинг здійснює управління торговою мережею, яка включає в себе понад 70 торгових закладів, у тому числі супермаркетів, гартівень самообслуги. Магазини компанії розташовані практично у кожній області Західної та Центральної України.

Компанія, яку очолює Мерченко, входить у 200 найбільших в Україні. А сам він має заслужений авторитет професійного рітейлора всеукраїнського рівня. Окрім того, Мерченко є співвласнкиом мережі магазинів "23-7", яка активно поширювалася у Луцьку протягом усього 2015 року.

20. Юлія Вусенко, 33 роки, секретар Луцької міської ради

21. Олександр Шпота, керівник Луцької місцевої прокуратури

22. Євгеній Ткачук, 45 років, директор ПП "Автоцентр Плюс", депутат Луцької міської ради

Євгеній Ткачук вже кілька років років поспіль успішно поєднує політику і бізнес. На останніх виборах до місцевих рад, де він представляв політичну силу БПП "Солоідарність", Євгеній Ткачук впевнено обійшов конкурентів у своєму округові в районі ЛПЗ.

Він має беззаперечний авторитет серед депутатів Луцької міської ради, а також довгий час у раді попереднього скликання очолював депутатську групу "Рідне місто", яка послідовно підтримувала чинного мера Миколу Романюка.

У Луцькій міській раді Євгеній Ткачук очолює одну з найвпливовіших комісій - з питань земельних відносин та земельного кадастру. Крім того, саме йому 23 грудня 2015 року довірили керувати промерською фракцією БПП "Солідарнсть" у Луцькраді.

23. Олег Величко, 64 роки, голова правління-президент ВАТ "Корпорація "Аверс"

"Перестаньте бути пацаном!". Це слова Величка, які віднедавна стали знаменитими. Ними він звернувся до Олексанра Товстенюка, завершивши дебати між ним і Миколою Романюком. Ці дебати в ефірі "Аверсу", на думку багатьох, зіграли чи не ключову роль у електоральних настроях лучан за два дні до проведення другого туру виборів Луцького міського голови.

Таким чином, президент корпорації ще раз підтвердив, що лучани дивляться його телеканал і він має неабиякий вплив на формування суспільної свідомості та громадської думки серед жителів.

Після такого прикрого інциденту Олегові Величку пророкували вихід на заслужену пенсію, проте публічно керівник телеканалу "Аверс" не мав жодних наслідків.

24. Тарас Яковлев, 34 роки, перший заступник Луцького міського голови

25. Михайло Квятковський, голова Луцького міськрайонного суду Волинської області

26. Ігор Муковоз, 44 роки, начальник Луцького відділу поліції

27. Олег Бровін, 51 рік, власник компанії "Гранд Персона"

Автор фото:volynnews.com
У Луцьку Олега Бровіна знають як власника компанії "Гранд Персона", одного з найкращих рестораторів. Його заклади успішно працюють не тільки на Волині, а й у Львові та на курорті Буковель. Ресторани та піцерії мережі "Гранд Персона" називають елітними, тут проводять не лишень дозвілля, а й ділові перемовини, зустрічі із зарубіжними гостями.

Варто зауважити, що завдяки Олегу Бровіну, який не шкодує грошей на різноманітні тренінги для персоналу, цим закладам упродовж років вдається тримати марку. А самому Бровіну – примножувати свої капітали та заводити корисні знайомства.

Бровіна справедливо вважають одним із найбагатших лучан та доволі впливовим чоловіком у різних сферах. Ваги чоловікові додає і дружба з лідером партії "Самопоміч" Андрієм Садовим (за неофіційною інформацією саме Бровін підтримував Юлію Вусенко у її внутріпартійній боротьбі, що немалою мірою і зумовило перемогу останньої), а також з представниками фінансової групи "Приват", в тому числі з Ігорем Палицею.

28. Віталій Кварцяний, 61 рік, президент та головний тренер ФК "Волинь"

29. Світлана Савчук, начальник Луцької об'єднаної державної податкової інспекції ГУ ДФС у Волинській області

30. Павло Данильчук, 30 років, голова Волинської обласної організації політичної партії "Громадянський рух "Народний контроль", депутат Луцької міської ради

31. Іван Кубіцький, 56 років, директор департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради

32. Григорій Пустовіт, 55 років, депутат Луцької міської ради, голова обласної організації ВО "Батьківщина", директор ТзОВ "Євроорганік-Волинь"

Постать Григорія Пустовіта на волинській політичній карті досить помітна: колишній секретар міської ради, колишній голова Волинської облдержадміністрації, незмінний очільник волинського осередку "Батьківщини" час до часу нагадує про себе красномовними інтерв'ю.

Напередодні місцевих виборів керівник "білосердечних" Волині заявляв, що його команда готова працювати із новим законом про вибори, хоч до нього й виникає чимало запитань. Що кожні вибори – це такий собі екзамен для політсил. Окрім того, відставний військовий Григорій Пустовіт не тільки може дотримуватися чітко визначеного курсу, а й вдаватися до аналізу і власних, і партійних промахів та намагатися їх ліквідувати чи бодай мінімізувати.

Загалом, треба віддати належне Пустовіту за те, що він один із небагатьох місцевих політиків, кому вдалося зберегти вірність своїй політичній силі.

33. Лариса Духневич, 60 років, керівник КЗ "Луцька міська клінічна лікарня"

34. Олег Гребенюк, 54 роки, начальник управління освіти Луцької міської ради

35. Валерій Бондарук, 44 роки, співзасновник і комерційний директор ТзОВ "Волиньфарм", депутат Луцької міської ради

Валерій Бондарук, не дивлячись на конфлікт з партією "Батьківщина" кількарічної давності (тоді його виключили за те, що вступив у іншу депутатську групу), у 2015-му знову обрався до Луцької міської ради від цієї політичної сили.

Давній і досвідчений бізнесмен, він робить гроші на тому, що завжди матиме попит – на бажанні людей позбутися хвороб. Ще у 1994 році він разом зі своїм компаньйоном Станіславом Шайком відкрив фармацевтичну фірму "Волиньфарм". Зараз це – одна з провідних фармацевтичних компаній західного регіону України з розгалуженою мережею аптечних закладів.

Штат фірми становить близько 600 співробітників. До складу ТзОВ "Волиньфарм" входять 138 аптечні підрозділи, аптечний склад, автогосподарство, відділ медтехніки та стоматології з трьома спеціалізованими магазинами. Клієнтами фірми є також близько 400 аптечних установ Волинської, Хмельницької, Тернопільської, Львівської та Рівненської областей.

У 2015 році Валерій Бондарук увійшов в десятку найбагатших депутатів Луцької міської ради.

36. Василь Токарський, 47 років, власник ПФ "Скорпіон-сервіс"

Про власника ПФ "Скорпіон-сервіс" говорять у місті чимало. Причому думки – полярно протилежні. Бізнесмен, благодійник, а віднедавна – ще й науковець. Дехто натякає на капітали, зароблені в буремних 90-х. Так чи так, але зв'язкам Токарського у впливових колах можна хіба позаздрити.

Його бізнес прямо дотичний до розвитку інфраструктури ринків. Прізвище цього бізнесмена відоме багатьом лучанам і через конфлікт за територію з групою підприємців із ринкового ряду, що біля торгового центру "Ювант" між вулицями Кравчука і Карпенка-Карого в Луцьку.

Серед благодійних вчинків Токарського – встановлення півсотні нових світильників на одній із вулиць Луцька, іменні стипендії для десятьох студентів СНУ імені Лесі Українки, фінансова підтримка освітньої програми для молоді "Profi-Start" через участь у Волинському інвестиційному фонді, сприяння у встановленні пам'ятника Олені Пчілці тощо.

Окрім того, Василь Токарський – член Наглядової ради Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

37. Олександр Кралюк, 44 роки, власник "Морячок-таксі"

Більшу половину цього року Олександр Кралюк провів на сході країни, де воював у лавах батальйону "Айдар". Колишній керівник місцевого партійного осередку "Громадянської позиції" та підприємець у зв'язку зі своєю відсутністю трохи втратив вплив у місті.

Проте це не завадило йому спробувати свої сили у боротьбі за мерське крісло. Та значної підтримки серед лучан він так і не отримав, посівши лише 8-е місце з-поміж інших 12-ти кандидатів.

Однак Олександр Кралюк досі володіє популярною у Луцьку службою таксі "Морячок" та користується авторитетом серед учасників АТО. Це поки залишає за ним певні важелі впливу як у бізнесовому, так і громадському секторі життя міста.

38. Наталія Ариванюк, 37 років, волонтер, нотаріус

39. Ольга Куліш, 54 роки, керівник Волинської регіональної дирекції Національної телекомпанії України

Протягом всього року доля Волинського обласного державного телебачення, яке багато років очолювала Ольга Куліш, була під великим питанням. Відомо, що столичні реформатори намагалися ліквідувати телебачення. Проте під кінець року ситуація прояснилася і під час святкування Дня телебачення, радіо та зв'язку Ольга Куліш оголосила, що очолила новостворену структуру Волинської регіональної дирекції Національної телекомпанії України.

Той факт, що досвідчена журналістка після численних претензій громадських активістів щодо тотальної цензури за часів Януковича на місцевому ТВ таки залишилась керувати потужним телеканалом регіону, свідчить про її неабияке вміння балансувати та домовлятися.

Звичайно, за роки роботи журналістом Ольга Куліш здобула безліч корисних знайомств, які, вочевидь, й допомагають їй й досі почуватися впевнено на теренах міста.

40. Сергій Поха, 34 роки, керівник громадської організації "Автомайдан Волинь"

41. Микола Федік, 28 років, депутат Луцької міської ради

42. Богдан Климчук, 32 роки, директор туристичної агенції "Патріот", активіст "Самооборони Волині"

Автор фото:особиста сторінка Богдана Климчука
Власник туристичної агенції "Патріот" Богдан Климчук вже давно більше відомий у Луцьку, як активний член "Самооборони Волині". Він принциповий і авторитетний діяч у громадському секторі міста, організатор багатьох волонтерських та масових акцій, а до листопада 2015 року – член виконкому Луцької міської ради.

Довгий час саме Богдан Климчук координував дії "самооборонівців", які протягом року продовжували свої чергування у групах швидкого реагування, забезпечуючи спокій на вулицях міста.

Цього року Богдан Климчук спробував свої сили на місцевих виборах за квотою БПП "Солідарність", однак йому забракло підтримки виборців. Проте це аж ніяк не зменшило його можливостей та вагомості серед волонтерського та "самооборонівського" руху міста

43. Володимир Лис, 65 років, письменник

44. Сашко Положинський, 43 роки, лідер гурту "Тартак"

45. Роман Романюк, 30 років, помічник директора ПрАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс", екс-депутат Луцької міської ради

Автор фото:особиста сторінка Романа Романюка
Романа Романюка називали одним з наймолодших та найенергійніших депутатів Луцької міської ради попереднього скликання. Чимало скептиків його перемогу в мажоритарному окрузі в 2010 році пов'язували із тим, що він є однофамільцем чинного міського голови.

У міськраді був членом постійної депутатської комісії з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва.

Попри те, що Роман Романюк очолює волинську "Солідарність" до жодної з місцевих рад він так і не пройшов у 2015 році. Проте його однопартійці показали непоганий результат, тому очевидно, що з їхньою допомогою Роман Романюк зможе досягати потрібних йому рішень і результатів.

Крім того, враховуючи амбітність, компетентність та енергійність Романа Романюка, можна точно сказати: його політична кар'єра не завершилася.

46. Мирослав Ватащук, 31 рік, журналіст ІА ZIK

47. Михайло Шелеп, 33 роки, керівник Виконавчого комітету Волинської обласної організації партії "Народний Контроль", виконавчий директор "Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу"

48. Юлія Сабатюк, 45 років, голова Асоціації ОСББ "Лучани"

49. Захар Ткачук, 26 років, голова СГО "Молодіжна платформа"

50. Майя Москвич, 26 років військовослужбовець Національної гвардії України

 

Надрукувати
мітки:
коментарів