Поділитись:

Хто для лучан є найкращим президентом

Середа, 24 серпня 2016, 10:00
Хто для лучан є найкращим президентом

На честь 25 річниці незалежності України журналісти ділового інтернет-видання "Конкурент" вийшли на вулиці міста, щоб поцікавитися думкою лучан щодо того, кого вони вважають найкращим президентом України за останніх 25 років і чому.

Думки і роздуми на цю тему були різноманітні і навіть подекуди неочікувані. Комусь, виявилось, імпонує Кучма, бо тоді "долар був по п'ять"; хтось мріє, щоб президентом став Володимир Зеленський (український шоумен, – Конкурент), а були такі, які обожнюють шоколад від президента Порошенка і мріють, щоб з'явився такий керманич України, про якого можна було б зняти фільм. Детальніше читайте в матеріалі.

Мама учасника бойових дій в АТО ТетянаХто для лучан є найкращим президентом

"Мій син – учасник бойових дій в Іловайську, має контузію... інвалідність... і мені боляче говорти на цю тему. Я не підтримую жодного президента. Бо вони не вирішують тих питань, які хотіли б люди. Люди залишаються наодинці зі своєю бідністю, із тарифами на "комуналку" і як можуть, так і виживають. Хтось панствує, а хтось бідує.

Учасник бойових дій в зоні АТО ОлександрХто для лучан є найкращим президентом

"Це дуже цікаве запитання, як для мене. Я, як захисник Батьківщини та учасник бойових дій на Сході, вважаю, що найкраще – при Поошенку. Адже бачите, що наробив Янукович? Скільки всього вивіз з держави, що зробив з Кримом та Сходом. Він "пішак" Путіна, який виконував його завдання і в один прекрасний момент просто "спалився". Кучма теж далеко не втік, бо розграбував країну і скоротив багато військових частин. Порошенко – це прекрасний варіант. Але йому треба намагатись покращити ситуацію в країні, врегулювати питання тарифів на комунальні послуги та зарплати в нашій країні.

Гончар Анатолій ФілозофХто для лучан є найкращим президентом

"Я ставлю собі питання: "Як я можу собі допомогти?" І дуже багато питань для себе вирішую самостійно, без президента. Якщо в мене тече труба, то мені треба просто піти на базар, купити кран і поміняти. Якщо не перекладати свої обов'язки на когось ззовні, то виявиться, що президент вирішує в країні дуже мало. Це такий собі очільник, який задає загальний напрямок і, коли кожен на своєму місці працює, то всюди буде порядок. З іншого боку, за якими параметрах кращий президент і за якими – гірший. Якщо за параметром "зовнішній державний борг", то за Кучми він зменшувався, за Ющенка – зростав. За патріотичними параметрами, то за Кучми патріотизм міг би йти донизу, за Ющенка – догори. Це все треба порівнювати в цифрах. Президент насамперед повинен бути людиною, і якщо він в чомусь буде помилятись, то совість підкаже, як треба діяти".

Пан Олександр

– Мені Кучма подобається.

– А чому?

– Бо долар був по п'ять. Пьотр Алєксєєвіч тоже не подобається. Кучма найстабільніший і нормальний чувак. Тоді і зарплати були вищі, якість життя краща. і взагалі нехай Зеленський іде в президенти.

Журналіст Людмила РоспопаХто для лучан є найкращим президентом

"Я сама вибрала президента, а зі мною кілька мільйонів українців. Наша справа – слідкувати за тим, що робить влада. За попередніх президентів нічого не скажу, бо тоді я була дитиною, а от за діяльністю Порошенка я слідкую. Мене в нинішній владі не влаштовує їхня неможливість зупинити війну і їхні обіцянки, яких вони не виконують. Що ж до плюсів, то мені подобається шоколад нашого президента, він реально смачний. Я завжди дивувались, як американці знімають фільми про своїх президентів, роблячи з них супергероїв, які рятують країну в День Незалежності. Я чекаю, що в нас з'явиться такий президент, про якого можна буде зняти фільм".

Лучанка Оля

"Я вважаю, що свого часу найбільше всього зробив Кучма, особливо для малого та середнього бізнесу. Тому що при нинішній владі малий та середній бізнес просто "зажали" податками, і зараз цей бізнес на грані виживання. Може, нам не варто міняти так часто президента? Я вважаю, що сучасний президент має бути хорошим політиком та економістом і аж ніяк не бізнесменом".

Головний редактор часопису "Яровиця", професор Віктор ЗубовичХто для лучан є найкращим президентом

"Вважаю, що всі президенти, яких ми обираємо, – нормальні, адже їх обирає народ. Той, хто на вершині влади, не може бути для всіх дуже добрий. Відповідно від того, як відбувається політична, економічна та міжнародна ситуація, діє президент. На жаль, наші президенти різні за метою, за ідеєю й за просуванням держави у Європу. Відповідно, маємо печальні сторінки президентства України, такі як Ющенко та Янукович. Президент Порошенко взяв на себе владу в дуже критичний час. Для того, щоб народ був задоволений, не треба президенту опускатись до рівня народу. Народ правий в деякій мірі, бо він вимагає свого: їсти, пити, жити. Однак у цей критичний час ми маємо гарного президента, який виводить державу з кризи.

Учасник АТО РоманХто для лучан є найкращим президентом

Теперішній президент більш-менш відстоює інтереси України на геополітичному рівні. Але багато залежить від народу, волонтерів, добровольців, які роблять свою країну, незважаючи на якісь обставини. Я учасник АТО, я себе ідентифікував і зрозумів, хто я є. Я – українець, і зі своєї землі не піду.

Святослав ЗелінськийХто для лучан є найкращим президентом

"Найкращим був Кравчук, бо він уособлює національну ідею українців, такий собі "хитрий полішук", який вчасно зорієнтувався, і при ньому Україна прожила не найгірші роки. Він очолював комуністичну партію і паралельно розповідав, що допомагав бандерівцям, як міг. Наш нинішній президент, на жаль, не президент, а бізнесмен. Насправді той, хто заробив мільярд, він не може припинити заробляти. Він визначився, що він бізнесмен, а не політик і тому – це погано для України".

Надрукувати
мітки:
коментарів