Поділитись:

Батьки Кузьми сказали, що думають про новий пам'ятник у Луцьку

П'ятниця, 26 серпня 2016, 12:29
Батьки Кузьми сказали, що думають про новий пам'ятник у Луцьку

Після скандалу, який вибухнув довкола пам'ятника у Луцьку, мама загиблого музиканта Андрія Кузьменка особисто вирішила контролювати усі роботи.

Новий пам'ятник планували встановити до дня народження Кузьми – 17 серпня. Але не встигли. За день до Дня Незалежності України скульптура з'явилася у Луцьку. Над новим пам'ятником працював київський скульптор Тарас Цюпа. Пам'ятник також виконаний з бронзи, проте зовсім не схожий на попередній. Цього разу Кузьма Скрябін сидить на лавці, – пише "Високий замок".

"Це була наша з мамою ініціатива, щоб той пам'ятник у Луцьку зняти, – розповів батько Андрія Віктор Кузьмич. – Ми самі знайшли скульптора у Києві, погодили усе з луцьким меценатом, який взявся фінансувати створення пам'ятника. Ольга Михайлівна особисто кілька разів їздила до Києва, щоб проконтролювати, аби Андрій був максимально схожим на себе. Їй сподобалася ідея, що Андрійко сидить на лавці, щоб перехожі могли присісти на цю лавку і з ним поспілкуватися".

Загалом рідні Андрія Кузьменка задоволені новою скульптурою.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ТВОРЦІ ПАМ'ЯТНИКА КУЗЬМІ: "ЦЕ ПРЕКРАСНЕ МІСЦЕ ДЛЯ НЬОГО"

"Цього разу помпезного відкриття не було. Ми не наполягали. Та й для чого? Одного разу у Луцьку нашому синові вже пам'ятник відкривали… Нам повідомили телефоном, що пам'ятник стоїть. І що перед пам'ятником вишикувалася черга, щоб сфотографуватися. В інтернеті ми побачили, як він виглядає. Ми з дружиною задоволені, що Андрій схожий на себе. І сидить у тій позі, в якій завжди любив сидіти. А на спинці написана Андрієва фраза: "Змінюйте світ на краще, піклуйтеся про нього, тому що ви в ньому живете". Нам приємно, що в соцмережах з'явилося багато знімків з дітворою, яка сідає на лавку біля скульпутри нашого сина і фотографується. А це означає, що Андрійка пам'ятають і люблять не лише його ровесники, а й діти", – зазначив Віктор Кузьмич.

Надрукувати
мітки:
коментарів