Поділитись:

Які зміни чекають на луцьких школярів

П'ятниця, 26 серпня 2016, 17:56
Які зміни чекають на луцьких школярів

У початковій школі – суттєві зміни з нового навчального року.

Відтепер не обов'язково знати таблички множення напам'ять, ніхто не задаватиме багато домашніх завдання, а оцінки школярів стануть конфіденційними. Про це стало відомо сьогодні, 26 серпня, під час конференції педагогічних працівників навчальних закладів міста "Підсумки роботи освітньої галузі за 2015–2016 та основні завдання на 2016–2017 навчальний рік", – повідомляє Волинський інформаційний портал.

І на батьків, і на цьогорічних першокласників чекають серйозні зміни у процесі навчання. Адже віднині конфіденційність оцінювання забезпечить те, що знатиме оцінки лише вчитель, учень та його батьки. Проте освітяни зізнаються, що забезпечити та гарантувати конфіденційність їм буде вкрай важко. Звісно, ніхто тепер не озвучуватиме оцінок вголос, однак бали в зошиті чи щоденнику цілком можливо побачити, взявши їх до рук.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: КОНФІДЕНЦІЙНІ ОЦІНКИ ТА "ВІЛЬНІ" КАНІКУЛИ: ЩО ЧЕКАЄ НА УЧНІВ З 1 ВЕРЕСНЯ

Важливим нововведенням також стануть зміни щодо вивчення таблички множення. Адже тепер її не обов'язково знати на пам'ять – головне знати механізм її вирахування.

Обсяг домашнього завдання з цього року зменшиться. Вчителі задаватимуть лише ті вправи та таку їх кількість, скільки дитина може виконати самостійно. Ніяких нікому не потрібних рефератів вже не задаватимуть.

Що ж до письма ручкою, то першокласникам рекомендують почати писати простим олівцем, так як це було в дитячому садку. Лише після адаптаційного періоду школяр може переходити на письмо ручкою. Тим діткам, які не відвідували ДНЗ, писати олівцем дозволять довше.

Вчителям теж варто прилаштуватися до змін. Віднині виправляти письмові завдання червоною ручкою можна, починаючи з других класів.

Надрукувати
мітки:
коментарів