Поділитись:

У Луцькраді "зависло" створення "архітектурного" департаменту

Середа, 31 серпня 2016, 15:23
У Луцькраді

Замість управління містобудування та архітектури пропонували утворити департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини, однак проект рішення не знайшов підтримки серед депутатів.

Для нового департаменту хотіли шукати директора. Про це розповів 31 серпня під час засідання сесії Луцькради перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев.

"За період роботи ми зрозуміли, що було б ефективніше, якби відділ охорони культурної спадщини і новий департамент співпрацювати", – сказав Тарас Яковлев.

Він пообіцяв, що після прийняття проекту рішення розроблять новий штатний розпис департаменту і шукатимуть директора.

Що ж до самого проекту рішення, то він передбачає ліквідацію управління містобудування та архітектури Луцької міської ради й утворення департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини Луцької міської ради.

Перший заступник міського голови сказав, що директором має бути досвідчена людина, яка зможе координувати роботу департаменту

"Це може бути не тільки людина з освітою архітектора", – сказав Тарас Яковлев.

Депутат Луцькради Ігор Поліщук сказав, що варто заслухати Герасимюка (начальника управління містобудування та архітектури Луцької міської ради, – Конкурент) та Матвіїва (заступника начальника управління містобудування та архітектури Луцької міської ради, головного художника міста, – Конкурент). На думку депутата, чиновників звільняти під виглядом реорганізації – підло.

Луцький міський голова Микола Романюк сказав ,що є претензії як до Герасимюка так і до Матвіїва, але реорганізацію роблять не з метою скорочення.

Депутат Тарас Шляхтич запропонував у проект рішення включити пункт, який передбачатиме проведення конкурсного відбору для директора департаменту та архітектора.

Зрештою, після тривалого обговорення проект рішення не підтримали.

Надрукувати
мітки:
коментарів