Поділитись:

Поляки досліджували якість життя у Луцьку

Середа, 07 вересня 2016, 17:54

ГО "Асоціація регіонального розвитку" спільно із польскими експертами провела соціологічне дослідження якості життя у Луцьку.

7 вересня в приміщенні зали засідань Луцькради відбулась презентація результатів дослідження якості життя Луцька, яке провели ГО "Асоціація регіонального розвитку" спільно із польськими експертами в рамках проекту "Самоврядний україно-громадський стандарт".

Польський експерт Кшиштоф Лонтка розповів, що від початку реалізації проекту минуло два роки й зараз він перебуває на етапі підбиття підсумків.

Також стало відомо, що під час опитування респондентам давали можливість не тільки відповідати, а й висловитись щодо питання. В основному орієнтувались на те, чи має особа, яка проходить опитування, безпосередній контакт з проблемою. Другий критерій: людина має знання з цієї теми, але вона її торкається безпосередньо, і третя категорія опитуваних – люди, яких ця тема не стосується і які не можуть давати однозначні відповіді.

Загалом за результатами опитуваних хороша ситуація із Луцьким ЦНАПом. Найгірше оцінили доступність паркування в центрі, роботу з наркозалежними, якість питної води з кранів, організацію у місті системи сортування сміття та нестачу місць у дитячих садочках.

Організатори дали можливість вписувати свої коментарі і зауваження. Серед них були подача гарячої води не до 22:00, а до 00:00 години, а також покращення якості питної води з кранів.

Співпраця міського голови з жителями Луцька була оцінена доволі непогано. Також непогані показники, а саме 5 з десяти пунктів були й в оцінці діяльності нинішньої міської влади.

"Подібне опитування проводили й у Рівному. Виявилось, що там вода краща, ніж в Луцьку. Проте у Луцьку ніхто не скаржився на асфальт", – сказав Кшиштоф Лонтка.

Він додав, що хоче з присутніми не тільки порозмовляти про проблеми, що існують в місті, а й переконати їх, що соціологічні дослідження можуть бути цікавим інструментом виирішення цих проблем.

Надрукувати
мітки:
коментарів