Поділитись:

Назвали підприємства Луцька, які не виплачують зарплат своїм працівникам

Вівторок, 20 вересня 2016, 11:10
Назвали підприємства Луцька, які не виплачують зарплат своїм працівникам

За даними проведеного моніторингу, станом на вересень загальна сума зарплат, яку заборгували підприємства міста своїм працівникам, становить понад 4 мільйони гривень.

Фактично всі представники підприємств-боржників, як були запрошені на зустріч, не прийшли. Про це повідомив перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев під час спільного засідання комісії з питань забезпечення своєчасності оплати податків, внесення інших обов'язкових платежів, ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати, детінізації заробітної плати та робочої групи з питань моніторингу заробітної плати найманих працівників суб'єктів господарювання, які діють на території міста

Він зауважив, що зазвичай великі суми заборгованості із виплати заробітних плат спостерігаються на економічно неактивних підприємствах. Загалом, за даними могіторингу, загальна сума заборгованості із виплати зарплат становить понад 4 мільйони гривень. Відтак 59,9 тисяч гривень боргує перед своїми працівниками ПАТ "УСК Гарант-авто", 856, 9 тисяч гривень – підприємство-банкрут "Західпромбуд". Щоправда, за словами Яковлева, невиплата зарплат від початку року зросла й на економічно-активних підприємствах також.

"У переліку підприємств-боржників станом на 1 вересня було і ДКП "Луцьктепло" – 2 мільйона гривень, КП "Парки і Сквери" – 66 тисяч гривень. Втім, станом на 15 вересня перше і друге підприємства повністю ліквідували свої борги. І щодо "Луцьктепла": якщо і буде виникати заборгованість із виплати зарплат, то сума буде значно менша. Втім, будемо старатись, щоб такої проблеми не виникло", – сказав Тарас Яковлев.

Представник КП "Парки та сквери" пообіцяв, що на перше жовтня заборгованості із виплати заробітних плат в них теж не буде.

На зустріч викликали й представників ПАТ "Електротермометрія", у яких станом на 1 вересня заборгованість із виплати заробітних плат становила 603, 8 тисяч гривень. Однак ніхто із підприємства на зустріч не прийшов. Як розповів представник пенсійного фонду, у підприємства є значна сума заборгованості, а саме 1 мільйон гривень із відшкодування пільгових пенсій.

Надрукувати
мітки:
коментарів