Поділитись:

Розповіли деталі смерті волинянина від зооінфекції

Четвер, 29 вересня 2016, 16:21

Смертельний випадок від зооінфекції лептоспірозу, або хвороби Вейля на Волині трапився близько місяця тому.

Про це у коментарі Діловому виданню "Конкурент" розповів заступник головного лікаря з медичної частини Волинської обласної інфекційної лікарні Руслан Морочковський.

"Це був чоловік зрілого віку, близько 50 років. Не пам'ятаю з якого району. Помер в Луцькій міській клінічній лікарні, відділенні детоксикації. В нього відмовили нирки. Перед смертю дві доби чоловік лежав в обласній інфекційній лікарні", – розповідає лікар інфекційної лікарні.

Руслан Морочковський каже, що на його пам'яті смертельних випадків від цієї хвороби на Волині не було вже близько 10 років точно. Про те, що не зафіксовували 2 десятиліття сказати точно не може.

Лікар наголошує, що виявити цю хворобу не так вже й складно. Людину при зараженні супроводжує температура, головні болі, м'язеві болі, порушене сечовиділення, виникнення жовтяниці, можливий крововилив у шкіру, носові кровотечі.

Вона передається через пошкоджену шкіру, мікротравми. Наприклад, в теплий період, коли косять траву. Але частіше все ж таки при вживанні забруднених продуктів.

Основним джерелом інфекції лептоспірозу Руслан Морочковський називає гризунів. Найкращим методом попередження захворювання є боротьба з гризунами. Хоча додає, що цією хворобою можуть хворіти навіть собаки.

Нагадаємо: раніше повідомляли, що смерть людини від лептоспірозу на Волині зафіксували вперше за 20 років. Також зауважували, що нині масово зростає кількість гризунів та комах, які є збудниками небезпечних інфекційних захворювань. За статистикою, кожен четвертий житель Волині є у зоні ризику.

Надрукувати
мітки:
коментарів