Поділитись:

У Луцьку перевірили зношеність труб тепломереж

Четвер, 29 вересня 2016, 17:58
У Луцьку перевірили зношеність труб тепломереж

Мережі на вулиці Кравчука, відповідно до висновку експертно-технічного центру зношені на 30 % і більше. Проте заміну обох гілок тепломереж депутат міськради продовжує називати аферою, бо переконує, що нагальна потреба була в заміні труб на одному напрямку.

Про це стало відомо під час пленарного засідання 13 сесії Луцької міської ради 28 вересня, – інформує ІА Волинські Новини.

Депутати міськради Сергій Була свого часу заявив, що комунальники, які проводять ремонт тепломагістралі на одній з вулиць міста, кладуть нові труби на місці труб, які "в ідеальному стані". І хоча називалася вулиця Карпенка-Карого, та, з'ясувалося, що йшлося про ремонт мереж на вулиці Кравчука, де замінили більше 70 метрів труб і де були часті аварії.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев повідомив, що у міській раді є заключення експертно-технічного центру щодо придатності замінених труб, діаметром 530 міліметрів.

Із його слів, відповідно до заключення, були проведені заміри щільності і товщини стінок на 93-х ділянках труби. Згідно з їх результатом, труби зношені більше ніж на 30%, тому ці труби не можуть в подальшому експлуатуватися.

На деяких ділянках труби зношені на 50% і більше. Натомість депутат цьому висновку не вірить і каже, що труба в одному напрямку таки була зношена, а на іншому - ні. Крім того, він вважає, що "Луцьктепло" забагато витратило на ці роботи, мовляв, якщо порахувати витрачені кошти і кількість метрів труби, то вартість звичайних труб буде як попередньо ізольованих.

"Не варто було це робити, треба було робити одну гілку, якщо ода магістраль зношена, а інша ні. Це справжня афера", - заявив депутат.

Згодом, під час розгляду змін до бюджету це питання знову піднімалося. Адже з міського бюджету запланували виділити 500 тисяч гривень на продовження робіт на вулиці Кравчука уже на новій ділянці. Тож депутат Була пропонував ці кошти не виділяти, але його пропозицію колеги не підтримали.

Надрукувати
мітки:
коментарів