Поділитись:

Луцьк і Люблін підписали декларацію про поглиблення співпраці

П'ятниця, 30 вересня 2016, 10:42

Луцький міський голова Микола Романюк бере участь у роботі V Конгресу ініціатив Східної Європи, який проходить у місті Люблін (Республіка Польща).

Про це повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

Конгрес ініціатив Східної Європи впродовж уже декількох років є місцем зустрічі спеціалістів-практиків у сфері транскордонної співпраці, спрямованої на розвиток, а також платформою діалогу для представників культури, освіти, мистецтв, органів державної влади, місцевого самоврядування. Такі зустрічі сприяють реалізації спільних проектів.

За 20 років між Луцьком і Любліном напрацьовано хороші взаємозв'язки, спільно реалізовано проекти, відбувається обмін досвідом.

За словами міського голови, у рамках Програми транскордонного співробітництва "Польща-Білорусь-Україна 2007-2013" виконавчим комітетом Луцької міської ради у партнерстві з Гміною Люблін реалізовано проект "Покращення надання адміністративних послуг населенню транскордонних регіонів шляхом створення мережі центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) та розвитку співпраці Луцького ЦНАПу, Івано-Франківського ЦНАПу та Люблінського БОМу". У його рамках закуплено меблі та обладнання для Центру надання адміністративних послуг у Луцьку, розроблено уніфіковані адміністративні послуги для надання послуг іноземним громадянам, здійснено переклад інформаційних карток польською мовою, відкрито інформаційно-консультаційний центр для іноземців при ЦНАПі, організовано численні поїздки для обміну досвідом

Також реалізовано проект "S.O.S. – безпечне співжиття людей та безпритульних тварин на польсько-українському прикордонні: Львів, Люблін, Луцьк та Івано-Франківськ", завдяки якому виготовлено проектно-кошторисну документацію для майбутнього стерилізаційного центру-притулку, закуплено обладнання та медикаменти для ідентифікації і стерилізації безпритульних тварин, проведено інформаційно-роз'яснювальну кампанію тощо.

Під час заходу відбулося підписання декларації про поглиблення співпраці між містами Луцьк та Люблін. Свої підписи під документом поставили луцький міський голова Микола Романюк та Президент міста Люблін Кшиштоф Жук. Цьогоріч відзначатимуть 20-у річницю партнерства між містами.

Декларація між містами Люблін та Луцьк, прийнята під час Конгресу ініціатив Східної Європи 2016 (подаємо без змін)

Mи, що нижче підписалися, Президент Любліна та Луцький міський голова, з нагоди 20-річчя успішної партнерської співпраці міст, що базується на взаємній довірі та повазі, усвідомлюючи нерозривні культурні та історичні зв'язки між нашими народами, підтверджені стратегічним партнерством Польщі та України; поділяючи бачення щодо перебування в мирній та процвітаючій Європі, та одночасно зважаючи на актуальні геополітичні виклики, особливо ті, що стосуються стабільності та безпеки; прагнучи до найкращого використання досягнень попереднього співробітництва, а також нових можливостей в реалізації проектів, беручи за основу грантові програми Європейського Союзу та інших зовнішніх донорів, висловлюємо бажання щодо продовження і подальшого поглиблення взаємних контактів, які мають багатовимірний характер, таким чином, щоб вони слугували сталому розвитку наших міст, а також добробуту їх мешканців.

Цим документом декларуємо підтримку усіх заходів, що спрямовані на безпосередні контакти та обміни між мешканцями, місцевими громадами, організаціями та суб'єктами з обох міст. Прагнемо, щоб вони були свідоцтвом добросусідської дружби понад кордонами і турботи про майбутнє наступних поколінь наших міст, держав та Європи.

Надрукувати
мітки:
коментарів